sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Tunnelmia New Yorkista, osa 2

Nykin matkan kohokohta oli totta kai pro-kilpailujen seuraaminen paikan päällä. Tunnelmaa lisäsi vielä se, että kilpailussa oli mukana rakas ystävä Laura, ainutlaatuinen tapahtuma siis kaikin puolin!

Etukäteen saimme Suomessa informaatiota, että lippuja ei tarvitse tilata etukäteen, että koskaan tapahtuma ei ole ollut loppuun myyty, että katsomopaikkoja riittävästi. No, kuten arvata saattaa, nyt tilanne oli totta kai toinen, ja heti kisapäivän aamuna saimme tietoa, että kaikki liput olisi myyty...Tolosen Rauli onneksi sai meille liput alkukilpailuun, eli loppu hyvin kaikki hyvin...

Alkukilpailu vedettiinkin todella rauhassa läpi, kaikkien lajien kisaajat saivat reilusti lava-aikaa, vertailuja otettiin useita, rennon rauhallisella tahdilla, eli hyvin toinen ote kun meillä täällä, missä luokat vedetään hirveällä kiireellä läpi. Rahoille sai siis todella vastinetta, ja kun oli istunut katsomossa aamusta pitkälle iltapäivään, oli nähnyt kyllä kylliksi eikä iltakilpailun väliin jääminen harmittanut yhtään.

Tunnelma oli muutenkin todella hyvä tuolla, kilpailijat olivat lavalla rentoja, siellä osattiin ottaa tilanteet välillä huumorilla, katsomossa eläydyttiin paljon enemmän kuin meillä, porukka kannusti ja metelöi estotta. Koko tapahtuma oli siis varsin viihdyttävä.

Olin odottanut kovasti pro-kilpailijoiden näkemistä noin livenä, ja täytyy kyllä sanoa, että en pettynyt! Todella kovia fysiikoita, joka lajissa! Eniten odotin totta kai figurea, sarja oli todella kova, 29 kilpailijaa. Oli mieletöntä seurata Lauran esiintymistä, tuli huudettua oma ääni käheäksi samalla :) Kyllä sitä oma sydän oli pakahtua ylpeydestä, kun sai seurata toisen esiintymistä katsomosta. Hieno debyytti Lauralta, yhdessä maailman kovimmista pro-kilpailuista, onnittelut Lauralle siitä! Koko matkan ja kilpailun ajan Laura oli taas positiivinen, iloinen ja energinen, nautti kokemuksesta kyllä täysillä :))

<3 Upea Laura!

Figure-kilpailijat olivat kyllä varsin lihaksikkaita, ja kunnot viimeisteltyjä. Arvostelussa selkeästi prioriteetti oli se, että rakenne rankattiin selvästi merkittävimmäksi arvostelukriteeriksi, yksittäisiä kilpailijoita ei noussut pelkän massan tai kireyden perusteella jos palikat eivät olleet kohdallaan. Viimeistely näytti olleen myös hieman erilainen kuin meillä, tytöt olivat tasaisen hyvässä kunnossa päästä varpaisiin, mutta fysiikoita ei ollut kuivatettu ja paineistettu loppuun. Yläkropat olivat täydempiä kuin mitä amatööritasolla, alakropat sen sijaan viimeistellympiä. Kertonee myös siitä, että huippukilpailijat ovat tasaisesti hyvässä kunnossa ympäri vuoden, keho tasapainoisempi kuin amatööritasolla. Tytöt olivat naisellisemman näköisiä, kun kropat täydempiä ja rakenne huippuluokkaa: sirot nivelet, kapeaakin kapeammat vyötäröt...kaunista katseltavaa kyllä!

Luokan voittaja Candice Keene oli tyrmäävä, esimerkki lajista parhaimmillaan:Physique oli luokkana todella positiivinen yllätys! Pidin tuosta luokasta suunnattomasti, se juuri sitä mitä olin toivonutkin sen olevan! Pidän kovasti meillä BF:ssäkin aina line upeissa tytöistä, joilla on riittävästi lihasta ja nyt tuolla physiquessa oli löydetty kyllä täydellinen balanssi lihasmassan ja naisellisuuden suhteen!
Taas voittaja,Juliana Malakarne oli aivan omaa luokkaansa. Heti kun kyseinen kilpailija astui lavalle, olin aivan myyty: todella kaunis nainen, viimeistelty fysiikka, flirttaileva lavaesiintyminen...


Voiko joku muka väittää, että tuo ei olisi naisellista? Mieletön kroppa!Etukäteen odotin kovasti Dana Lynn Baileyn näkemistä livenä, Dana Lynn on kilpailija, jota on tullut seurattua pitkään. Kieltämättä lahjakas tyttö, asennetta omaava ja kaunis. Dana Lynnin tukijoukot olivat jonossa takanamme, kun odotimme pääsyä sisälle kisapaikalle, ja Dana kävi siinä vieressä useampaan otteeseen näyttämässä kuntoa, joten fysiikkaa tuli toki tarkasteltua läheltä. Dana itse oli selvästi huolissaan kunnon suhteen, ja olikin kyllä hyvin tyhjän ja pehmeän näköinen. Yllättävintä oli se, että Dana oli lihasmassaltaan pienempi kuin useimmat meidän BF-kisaajistamme...niin ne videot ja kuvat hämäävät, siksi tuolla olikin kiva nähdä eri lajien edustajia ihan läheltä...
Dana kutsuttiinkin vasta aivan viimeisiin vertailuihin, ja oli selvästi pettynyt. Aiemminhan hän on ollut lajin ennakkosuosikkeja, mutta lyhyessä ajassa laji näyttäisi tuolla kehittyneen siihen suuntaan, että kärki on selvästi suurempaa ja viimeistellympää fysiikkaa. Mikä taas hyvä, pitäähän lajin erota figuresta myös fysiikoiden suhteen, ei vain poseerauksilla...


Ja sitten bodaukseen :)) Isoja ukkoja, siis ISOJA. Vaikka tuolla kisaamassa ei nähtykkään niitä suurimpia liharekkoja, niin kyllä nuo kilpailijat olivat suuria. Osa oli omaan silmään esteettisesti mittasuhteiltaan liian "pötiköitä", vyötärölinja hukkunut jne, mutta suurin osa oli myös rakenteeltaan huippuluokkaa. Jälleen oma suosikki voitti Pro Open luokan : Cedric McMillan. Kaunis rakenne, klassinen, esteettinen tapa poseerata josta tuli paikoin mieleen Arnold, sopivasti lihasta ja kireyttä. Cedrikin nosto ykköseksi piristi mieltä taas siinä mielessä, että toivottavasti tyylikkäämmät, kauniit fysiikat nousisivat taas lajin huipulle, ei se pelkkä varteen kerätyn massan määrä ratkaisisi...Tapasin tuolla myös Nicole Wilkinsin :) Juttelin -surkealla englannilla- vähän kesän treenileiristä, jonka Nicole tulee vetämään tänne Suomeen. Nyt kun Nicole oli niin ihanan kannustava ja ystävällinen, jännittää leirikin pikkiriikkisen vähemmän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti