perjantai 25. toukokuuta 2012

Tunnelmia New Yorkista, osa 1

Ihan mieletön reissu takana :) Menetin sydämeni kokonaan New Yorkille, se on kyllä kaupunki, jossa olisin kotonani <3

Aiemmin ei ole tullut reissattua Yhdysvaltoihin, Aasia on kiinnostanut enemmän. Onneksi nyt Lauran kisaamisen myötä tuli lähdettyä matkaan, sillä kohteena  tuo todella ylitti kaikki odotukset moninverroin! Yllätävintä oli Nykin mutkaton ja jopa "pikkukaupunkimainen" lämmin tunnelma. Odotin todella ruuhkaista ja hektistä kaupunkia, suorituskeskeisempää ja kovempaa tunnelmaa. Kaupunki olikin todella tunnelmallinen, ihmiset avoimia ja todella ystävällisiä, kaikkialla oli miellyttävä ja turvallinen liikkua.

Hotellimme sijaitsi ihan Manhattanin ytimessä, aivan World Trade Centerin ja Brooklyn Bridgen vieressä. Meillä oli 10min kävelymatka esim. Little Italyyn, SoHoon ja China Towniin. Metrolla pääsi muutamassa minuutissa kaauemmas, Times Squarelle, Harlemiin jne. Viikossa ehdimme kiertämään rauhassa kaikki haluamamme paikat ilman mitään kiirettä, välimatkat ja siirtymiset olivat paljon lyhyempiä kuin osasi odottaa.

NY on todella kaunis kaupunki! Joka kaupunginosa on aivan oma maailmansa ja katsottavaa riittää loputtomasti. Pilvenpiirtäjien rinnalla on todella paljon vanhempaa todella arkkitehtoonisesti kaunista rakennuskantaa, etenkin esim. SoHo oli todella viehättävää aluetta. Liikennettä ja ihmismassoja on yllättävän vähän, kaupunkiin oli miellyttävä tutustua rauhassa kävellen.

Ruoasta voisin kirjoittaa sivukaupalla, mutta yritän hillitä itseni :D Eli tiivistetysti: kaikki maistamani ruoka oli tuolla parempaa...asiat oli vain tehty huolellisemmin, raaka-aineissa ei oltu säästelty, annoskoot olivat vähintään riittäviä, kaikki oli tuoretta ja laadukasta...nam. Jos asuisin tuolla, lihoisin hyvin nopeasti järkyttäväksi valaaksi kaikkien houkutusten äärellä :D Ruokamarketeissa olisi voinut viettää tuntikausia aikaa tutkien hyllyjä, esim. hedelmä ja vihannesosatot olivat täynnä todella tasalaatuisia, virheettömiä ja maukkaita tuotteita. Esillepanokin oli niin viimeistelty, että paikallisessa Prismassa asiointi on nyt vähintään masentavaa...

Seuraavassa sekalaisia kuvia reissusta :) Itse New York Pro:sta laitan oman postauksen seuraavaksi, nyt on aika kömpiä nukkumaan -aikaero tuntuu vielä hieman...palaillaan :))

2 kommenttia:

 1. Oliko siellä miten tuoretta ja vihreätä oikeasti saatavilla marketeissa ja kojuissa? Monesti tuntuu että siellä on vain eineksia :)

  Onko nuo portaat, joista Richard Gere kävi hakemassa Julian Pretty Womanissa :D

  VastaaPoista
 2. Vihanneksia ja hadelmiä oli tarjolla tuoreina kaikkialla, joka pikkukaupassakin todella runsaat HeVi ja pähkinä valikoimat, nam :) Lisäksi joka kadunkulmassa hedelmäkojuja.

  Eineksiä oli toki marketeissa myös, ja herkkuja: leivonnaisia, Sämpylöitä jne. Lisäksi kaupoissa suuret valmisruokatiskit, joissa esim. kasvisruokia, salaatteja jne reilut valikoimat.

  Terveellisesti syöminen olisi tuolla helppoa, ja maistuvaa...itse tosin olin ihan vapaalla ruokinnalla koko loman, eli tuli syötä myös epäterveellisemmin ;)

  Nuo portaat samanoloiset kyllä ;) Tuollaista arkkitehtuuria oli paljon, kuin pikku piparkakkutaloja toinen toisissaan kiinni, viehättävää :))

  VastaaPoista