Reseptejä


PROTEIINI PORKKANAKAKKU / LEIVOKSET



350g porkkanaa hienoksi raastettuna
2 kananmunaa
110g valkuaista
30g kookosöljyä
0,5dl stevia sokeri ( canderel )
0,5dl rasvatonta maitoa
80g FAST Cook,Cake & Bake vanijija
30g mantelijauhoa
30g kookosjauhoa
30g mantelirouhetta
2tl leivinjauhetta

1tl psylliumia
1tl ksantaania
1/3tl ruususuolaa
3tl kanelia
1/3tl kaardemummaa
hiven cayennepippuria ja paprikaa

-sekoita kuivat aineet keskenään
-sekoita porkkanaraaste, munat, rasva
-lisää vaivaten pikkuhiljaa kuivat aineet ja maito.
-painele kostein käsin taikina suorakaiteen muotoiseen vuokaan ( 30x25cm )
vuoka kannattaa jauhottaa vuokaspraytä ja kookosjauhoa käyttäen.

-paista 175 asteessa n.30min, kunnes tasaisen ruskea ja taikina ei tartu kokeillessa hammastikkuun.

-anna jäähtyä, valmista sillä aikaa kuorrute:

50g FAST valkosuklaa pudding
vajaa 1dl rasvaton maito
100g kevyt philadelphia tuorejuusto 6%
2rkl appelssiinimehutiiviste / appelssiiniesanssi maun mukaan
appelssiinin raastettua kuorta maun mukaan
vanijijan siemeniä
stervia sokeria maun mukaan

Anna kuorrutteen tekeytyä hetki jääkaapissa. Levitä jäähtyneen pohjan päälle.
Mikäli haluat kaksikerroksisia leivoksia kuten kuvassa, tee kuorrutetta kaksinkertainen annos. Tällöin leikkaa kakku kahteen osaan, levitä 1/2 kuorrutteesta välikerrokseksi toiseen pohjan puolikkaaseen, aseta kerros kakkua päälle ja loput kuorrutteet päälle :) Koristele halutessasi mantelirouheella / kookoslastuilla.

Taikinasta tuli leivoksia 8 SUURTA tai 16 pienempää ( sopivaa ) palaa :)
Kakku on parhaimmillaan kun saa tekeytyä jääkaapissa vuorokauden.




Vanilija-Banaaniherkku


2 muussattua isoa kypsää banaania
50g FAST Bake and Cake proteiinia, vanilija
35g pikakaurahiutale (maku omena-kaneli)
pinnalle mantelirouhetta ja kanelia

-muussaa banaanit
-lisää muut aineet, sekoita. Koostumus riippuu banaanien kypsyysasteesta. Lopputuloksen haluat olevan kosteaa mutta kiinteähköä tahnaa. Lisää tarvittaessa banaania / proteiinia koostumuksen mukaan.
-annostele jääpalamuottiin ja laita pakkaseen muutamaksi tunniksi
-irroita jäätyneet palat muotista, ripottele pinnalle kanelia ja pähkinärouhetta.
-säilytä pakkasessa tai jääkaapissa.

Koska palat sen verran kosteita, päällystän ensi kerralla vielä jäiset palat sulatetulla tummalla suklaalla ja pistän jääkaappiin kovettumaan. Näin tuloksena olisi "proteiinitryffeli" jota helpompi syödä sormin...tosin maku oli näin hyvä, kaneli + banaani + vanilija toimivat hyvin yhteen :))




KOOKOS-VALKOSULKAA PUDDING HYYDYKEKAKKU



Pohja:
120g FAST proteiinimysli ( resepti löytyy blogista )
20g kookosrasva
1 prk lasten hedelmäsose ( Bona paratiisisose tms. )

Täyte:
4 valkuaista
4dl kookosmaito, rasvaa 6%
2rkl kookoshiutale
90g FAST valkosuklaa Pudding
7 liivatetta
steviaa maun mukaan

-sekoita pohjan ainekset ja jätä pehmenemään. Tämän jälkeen hienonna monitoimikoneessa, ja painele leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle ( ¤ 20cm ).

-pistä liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

-vaahdota omassa astiassa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

-sekoita toisessa astiassa kookosmaito ( jätä pieni tilkka maitoa sivuun liivatteiden kiehauttamista varten ), sekä pudding ja kookoshiutaleet. Maista ja makeuta halutessasi.

-Kiehauta tilkka kookosmaitoa kattilassa, ja liuota siihen liivatelehdet, joista olet puristanut veden pois.

-Liivatteen jäähtyessä hieman, kääntele tällä välin varovasti sekaisin pudding ja valkuaisvaahto, pyri säilytämään mahdollisimman paljon ilmaa seoksessa. Lisää pienenä norona liivate, sekoittaen hyvin, mutta ei ylimääräistä jotta ilma edelleen säilyy seoksessa.

-kaada seos kakkuvuokaan, hyydytä jääkaapissa min. 5h, mielellään yön yli.

-Nauti tuoreiden mansikoiden kera :)





PUDDING PANNARI


1 kananmuna
145g valkuaisia
20g FAST mustikka-vanilija pudding
hiven ruususuolaa

-Koko mössö sekaisin, hetki turvoten. Hauduta paistinpannulla hiljalleen, itse jätän hieman "hyllyväksi" en halua, että seos kypsyy kokonaan. Pikainen käännös, pinta kiinni toiselta puolelta nopeasti ja lautaselle.
Sivele päälle hieman kookosöljyä ja ripottele mustikat + halutessasi stevia-jauhetta. Pistele poskeen :))





Proteiinimysli


2dl tattarihiutaleita

100g FAST Bake and Cake proteiini, suklaa
6 valkuaista
5 rkl maapähkinävoita ( suolaton, sokeriton )
makeutusainetta halutessa
1/4 tl ruususuolaa
50g mantelirouhetta



Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sekoita toisessa astiassa valkuaiset ja maapähkinävoi kevyesti käsin vatkaten.
Yhdistä.
Tavoittele taikinassa kosteaa koostumusta, joka pysyy vaivatessa kasassa, lisää tarvittaessa A)valkuaista B)maapähkinävoita.
Murustele pellille leivinpaperin päälle.
Paista 225 asteessa 10-15 min, kunnes mysli rapeaa ja KEVYESTI paahtunutta ( mutta kuitenkin kuivaa).
Ripottele jäähtyvän myslin päälle vielä halutessasi hieman ruususuolaa ( itse pidän makean ja suolaisen yhdistelmästä myslissä ).
Lisää valmiin myslin joukkoon halutessasi vielä pähkinöitä, kuivahedelmiä, siemeniä, tms.
Anna kuivua hyvin, älä säilö liian nopeasti ilmatiiviiseen astiaan, myslissä ei saa olla kosteutta!
Hyvin kuivuneena mysli säilyy oman kokemuksen perusteella useamman viikon :))

Nauti hyvällä omallatunnolla :))

1 kommentti:

  1. Ihania reseptejä! Pitää testata näitä, kun leipomisinnostuksen lisäksi tykkään käydä salilla ja ajatuksna olis nyt kiinnittää entistä enemmän huomiota siihenkin, mitä syö.

    VastaaPoista