sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Fitness Classic

Viikonloppu meni siis kisahumussa, olin vastuullisissa huoltotehtävissä Rautiaisen Annukalle. Annukka kisasi siis BF-tulokkaiden pitkässä sarjassa ja oli upeasti sarjansa kolmas! Hyvä Annukka <3
Huoltajana oleminen on aina yhtä palkitsevaa, ihanaa jos voi olla avuksi ja on ollut mieletöntä saada olla seuraamassa ystävän kisaprojektia. Hieno kunto, kaunis lavaesiintyminen, upea paketti kokonaisuudessaan! Tuosta on hyvä jatkaa kilpailemista :))

Ajelin siis perjantaina Helsinkiin, illalla ohjelmassa Jan Tanan levittelyä yksi kerros, lauantai aamuna laitettiin väriä toinen kerros lisää. Sain vastuulleni taas kisameikkauksen teon, Annukan ystävä Kati vastasi hiustenlaitosta. Porukalla homma toimikin sujuvasti ja tunnelma oli kisapaikalle mentäessä aikas rento. Aamulla oli siis alkukilpailut, josta Annukka luonnollisesti pääsi iltapäivän finaaliin. Kyllähän sitä oma sydän hakkasi tuhatta ja sataa kun jännitti toisen puolesta ja kyyneliä sai räpytellä pois kun oli niin onnellinen nähdessään line upissa miten kaikki kova työ ja asennoituminen oli tuonut tulosta.


Alku- ja loppukilpailujen väliin jäävän ajan vietin apuna Leaderin osastolla, jälleen todella mukavaa hommaa. Viikonlopun aikana taas useampaan otteeseen on tullut oltua kiitollinen kaikesta luottamuksesta ja kannustuksesta, jota Leader on osoittanut. Olen vilpittömän kiitollinen saamastani mahdollisuudesta ja tuesta ja toivon, että kykenen olemaan saamani luottamuksen arvoinen. Kiitos jälleen todella ystävällisille ihmisille osastolla, toivottavasti kykenin olemaan avuksi :)
Iltapäivästä takaisin huoltajan tehtäviin, ohjelmassa olivat ensin finaalikierrokset ja palkintojen jaot jätettiin vielä kaikista luokista ihan päivän loppuun, eli kyllähän siinä päivälle kertyi pituutta. Palkintojen jaon jälkeen lähdimme porukalla syömään Nepalilaista ruokaa (ihan tajuttoman hyvää...), sitten suihkun ja pikalaittautumisen jälkeen kaupungille. Pyörähdettiin kilpailujen jatkoilla josta jatkettiin vielä toiseen ravintolaan. Yllättävän hyvin jaksoi heilua pystyssä, vaikka takana pitkä päivä ja edellisen yönkin unet olivat jääneet vähiin :)
Tänään ajelin sitten kotiin. Matkalla pysähdyin vielä Lahdessa kuntokeskus K&M:llä treenaamassa vähän käsiä. Ei ollut todellakaan mitään parasta suoritustasoa tämän päivän jumppa, mutta jo pienestä puuhastelusta tuli taas hyvä mieli :)

Huomenna sitten alkaa oma dieetti. Kaikki kysyvät, miltä dieetin aloittaminen tuntuu: vastaus on, että helpottavalta. Odotan kovasti kunnon siistiytymistä, jo on korkea aikakin, ja systemaattinen syöminen ja tavoitteen konkretisoituminen tuovat uutta asennetta varmasti treenaamiseenkin...kunhan vaan pysyisi terveenä nyt, ei loukkaantuisi tms.

Kyllähän läheltä kilpailujen ja kilpailijoiden seuraaminen aiheutti taas tutun paniikin, tuntuu aina vaikealta kuvitella omaa fysiikkaa kisakelpoisena, omien puutteiden tiedostaminen vain voimistuu kun katselee viimeisteltyjä kilpailijoita. Tällä kertaa yritän jättää nuo pohdiskelut mahdollisimman paljon taka-alalle, keskittyä suoraviivaiseen tekemiseen. Itse uskon, että dieetin alkuvaiheessa voin vielä hyvinkin vaikuttaa rakenteeseen ja jopa saavuttaa lihasmassaa, en aio tyytyä ajatukseen, että "tämä oli tässä, nyt vain kuoritaan saavutettu rakenne esiin"...

Tänä viikonloppuna sitä paitsi sain niin paljon tsemppiä messuilla tapaamiltani ihmisiltä, vanhoilta ja uusilta tuttavilta sekä tämän blogin lukijoilta, että kiitos kaikille :) Kaikki tuo kannustus kyllä lämmittää mieltä ja auttaa uskomaan tavoitteisiin! (ja kääntöpuolena luo paineita kun tuntuu, että ihmiset näkevät potentiaalia jota en itse näe, mutta yritän olla ylianalysoimatta asioita: opettelen uutta mutkattomampaa tapaa suhtautua palautteeseen...)

Nyt, väsyneenä pitkästä viikonlopusta taidan loppuillan viettää ihan vain rentoutuen...huomenna alkaakin uusi vaihde tekemisissä...

7 kommenttia:

 1. Uskon, että pärjäät todella hyvin. Itseluottamusta vain nyt, äläkä sinä toisten kannustuksesta paineita ota, se on ihan turhaa. Kukaan ei voi sinun puolestasi tavoitteita asettaa. Itsesi sinun pitää voittaa. Vaikka samanlaisten ajatusten kanssa täällä itsekin kyllä kieriskelen... :) Treeni-intoa ja tsemppiä dieettiin!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kovasti Maarit! Nyt pitää vaon upputua tähän tekemiseen ja yrittää nauttia matkasta, aika näyttää sitten riittääkö fysiikka kisaamiseen...odotan kyllä todella paljon sitä, että kunto siistiytyy :)) Tseppejä rutkasti myös sinne!

  VastaaPoista
 3. Annukka oli kyllä törkeen hyvässä kunnossa tulokkaisiin, olisi ansainnu voiton!

  Oli kiva nähdä! :)

  VastaaPoista
 4. Mä uskon myös,että tiettyyn pisteeseen asti myös dieetillä pystyy saamaan kehitystä aikaiseksi. Loppuajasta tietysti mennään (ei toki kaikki)sen verran alhaisilla kaloreilla ja suurilla treenimäärillä, että lihasta lähinnä yritetään säilyttää.

  Tsemppiä kovasti dieettiin! Oma välidieettini jäikin odotettua lyhyemmäksi (voi harmi :D), koska valmentajalta tuli kommenttia ettei hänen mielestään ole tarpeellista tikistellä enempää ellen itse halua. Nyt vaan sitten opettelen pitämään painon kurissa ja lähdetään hankkimaan lissee lihhoo :)

  PS. Annukalla on mielettömän hyvä fysiikka ja kireys olin kyllä kohillaan. Ihmettelen miksi hän oli VASTA kolmas... tarttee varmaan katsella kuvat tarkemmin läpi, ehkä minulta jäi sitten jotain huomaamatta..

  VastaaPoista
 5. Sampe; kiitos samoin, oli kyllä mukava tavata! :)) Ja kyllä, Annukan kunto oli upea, tällä hetkellä vaikea sanoa tuomarilinjauksista, ei oikein tiedä mitä BF:ssä nyt sitten hakevat...

  Jonna; Kiitokset tsempeistä :)
  Ja kyllä, Annukan fysiikka todella kaunis, hartialinja upea, todella kireä kunto ja se paljon peräänkuulutettu lavaesiintyminenkin kohdallaan! Tuosta on kyllä vilpittömästi hyvä jatkaa :) Itse ajateltiin, että kädet ja takareisi pitää priorisoida jatkossa, vähän lisää lihasta oikeisiin paikkoihin ja paketti on siinä :))

  VastaaPoista
 6. Niina; tuhannet kiitokset <3 Itse dieetin suhteen on tosi odottavaiset fiilikset, en malta odottaa näkyviä muutoksia kropassa!

  VastaaPoista