keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Vastentahtoista palautumista...

Viime viikon sairastaminen jatkuu, sain antibioottikuurin kun kurkku oli yhä kipeä ja ääni poissa - en ole lapsuuden jälkeen syönyt kertaakaan ennen tätä antibiootteja- ja nyt onneksi olo alkaa jo vähän helpottamaan! Tämä äänen lähteminen on jokatalvinen riesa, jossain vaiheessa aina ääni saa tarpeekseen ratsastustuntien pitämisestä pakkasilmassa pölyävässä maneesissa, tosin aiemmin muutaman päivän äänen lepuuttaminen on riittänyt.

Eli, nyt on kroppa päässyt palautumaan, vaikken haluaisikaan :) Minullahan ei ohjelmassa kiinteästi mitään kevyitä viikkoja, ulkopuolisten seikkojen vuoksi joutuu silloin tällöin keventelemään muutenkin. Olen nyt keskittynyt antaumuksella kropan tankkaamiseen, olen tutustunut uuteen ruokavaliooni ja mussuttanut pakollisten vaa'an kautta menevien ruokien lisäksi erinäisiä herkkuja. Empiirisen tutkimukseni mukaan; tattari-ei niin hyvää, kvinoa- ihan ok, hirssi-ihan kamalaa, Pandan uudet lisäaineettomat lakritsat- todella hyvää, Maraboun hasselpähkinäsuklaa- aina vain paranee...

Lisäksi olen pitkästä aikaa panostanut lihashuoltoon ja venytellyt huolellisesti. Hyvin huomasi, miten liikeradat olivat lyhentyneet, heti kun venyttely on jäänyt vähemmälle...tänään kävin taas kiropraktikolla, kaikki aiemmat voimatasojen epätasapainot ja kehon jännitystilat saatu korjattua, ero onkin ollut merkittävä aiempaan treenatessakin! Loppukesästä ja alkusyksystä viime vuonnahan vasen käsi oli lähes käyttökelvoton treeneissä, mitään olkapääliikkeitä ei kyennyt suorittamaan, hauistreenikin takkuili...Nyt olisi lupa treenata kunnolla, kunhan pääsisi nyt sinne salille. Kiropraktikolla käynnit jatkuvat silti, jo ennaltaehkäisyn vuoksi, pienikin epätasapaino altistaa heti virheellisille liikeradoille ja sitä kautta loukkaantumiselle.

Kipeänä (pitkästyneenä) olenkin puuhastellut kotona kaikkia rästihommia, olen maalaillut, asentanut liukuovet eteisen vaatekaappiin ( ei mennyt ihan kaikkien taiteen sääntöjen mukaan...) jne.
Motivaatiota tuleviin treeneihin olen repinyt katselemalla netistä läjäpäin treenivideoita, mm. Dana Linn Baileyn videoita...aika näppärästi neiti hyppää vetämään leukoja kevyesti eri otteilla :) Ja koska jollain pitää itseään piristää näin kipeänä, tuli tilattua tuolta Baileyn nettisivuilta treenitoppeja -treenivaatteita EI voi olla liikaa...
Saimme ystäväni kanssa takaisin hämmentyneen sähköpostin, etteivät ole koskaan ennen lähettäneet tavaraa yhdysvaltojen ulkopuolelle, no, kerta se on ensimmäinenkin ;)Viikonloppuna pitäisi lähteä Tampereelle tuttuja tapaamaan, siihen mennessä toivottavasti ollaan jo täydessä iskussa :))

5 kommenttia:

 1. Oi miten ihanan näköinen koti sulla on (ja koiruli!!) !:)

  Ja olen samaa mieltä siitä, että treenivaatteita EI VOI koskaan olla liikaa:D

  Terv. Innokas lukijasi

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi!! Ja eritoten neuvosta ja tsemppauksesta:) Projekti tosiaankin aivan alkumetreillä, mutta jostain se on jokaisen aloitettava....:)

  VastaaPoista
 3. Dana Linn Bailey on kyllä upea, motivaatiopakkaus =).

  Toivottavasti tervehdyt pian, muistahan maitohappobakteerit antibioottien kanssa, ja niiden jälkeen ;)!

  Terkuin Emma

  VastaaPoista
 4. Haa, pitääpäs käydä itsekin katselemassa uusia treenivaatteita :)

  Mä olen muuten kiropraktikkoa enemmän mieltynyt naprapattiin. Kannattaa joskus kokeilla sitäkin!

  VastaaPoista
 5. Laura; kuntosaliharjoittelu on siitä palkitsevaa, että etenkin alussa se tuo selviä tuloksia suhteellisen nopeasti, mikäli harjoittelu tosiaan progressiivista ja säännöllistä :) Eli pistät vain puntit hyvällä asenteella heilumaan, siitä se projekti etenee!

  Emma; Kiitos, kyllä tämä näyttäisi nyt olevan voiton puolella :) Pitääkin lisätä noita maitohappobakteereja, en olisi itse hokannut! Olen NIIN pettynyt kun antibiootittomaan elämääni tuli tälläinen kupru :/
  Pistän sinulle postia piakkoin miten kaikki nuo uudet ravintolisät ja ruokavaliomuutokset ovat toimineet :))

  Jonna; treenivaatemopo karkaa aina välillä kyllä täällä käsistä :D Ihan perustoppeja tuolla oli muutamia, mutta mukava saada treenivaatteita, jotka eivät löydy ihan jokaiselta kanssatreenarilta salilla...vaatevalikoima kuitenkin aika suppea meillä...

  Olen aikanaan kokeillut naprapaattiakin :) Minulle kiropraktikko sopi paremmin, tosin meillä onkin täällä Kouvolassa ihan huippu kiropraktikko, Jukka Chydenius. Ollut mm. olympiajoukkueen mukana kiropraktikkona, ymmärtää hyvin salitreeneistäkin ym. On saanut tämän ruhon ihan uuteen kuntoon lyhyessä ajassa...onneksi :)

  VastaaPoista