sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Ruokailuista tiivistelmä

Sähköpostiin on tullut viestejä, että kaivattaisiin selvennystä mitä syömiseni nyt tällä hetkellä pitää sisällään, joten yritän tiivistää nyt tämänhetkisen ravinnon perusteita:

- ruokavaliossa runsaasti proteiinia, 3g/kg. Hiilareita mukana myös ihan normisti, eli en ole vähähiilihydraattisella ruokavaliolla. Hyviä rasvoja runsaasti, nyt 1,5g/kg.

-proteiinin lähteinä ihan perus ruoka-aineet, liha/kala/kana, kananmuna, proteiinijauheet

-rasvan lähteinä omega 3-kapselit, pellavansiemenöljy, avokadoöljy, mantelit, lesitiini jne.

- gluteiini pyritty jättämään pois, kotimaiset viljat korvattu tattarilla, kvinoalla, hirssillä, riisillä.

-ruokavalio pyrkii tasapainottamaan PH:ta, paljon lehtivihreää sisältäviä kasviksia, mielellään raakana tai höyrytettynä, viherjauhetta jne. Paljon marjoja. Juon reilusti vettä aterioilla.

Kalorit tällä hetkellä 2400, tuo sallii myös sen, että päivittäin mussutan myös jotain pientä hyvää ylimääräistä. Tulossa kuitenkin pitkä dieetti ja aion kyllä siihen asti ottaa rennommin. Syömisienkin suhteen uskon, että kultainen keskitie on paras, on löydettävä ratkaisuja, jotka tukevat hyvinvointia, mutta jotka mahdollista luontevasti toteuttaa. Pieniä valintoja, kukin tavallaan. Esim. viljat pois perusrungosta, "vapaalla" sallittu. Syöminen on yksi elämän perusnautintoja, turhan askeettiseksi ei näin offilla touhua kannata vetää. Pyrin nyt vähentämään myös keinotekoisten makeutusaineiden käyttöä nyt, mutta tätäkään en ota fanaattisesti, lähinnä vähennän light mehutiivisteiden ja limsan käyttöä.

Lisäravinteina menee tällä hetkellä perus proteiinijauhe, valmis palautusjuoma, tauriini, kofeiini, sitruliinimalaatti,      vitamiinipakki (Combat Pak), D-vitamiini, magnesium, MSM, vihreä tee, välillä kreatiini...lisäravinteissa testissä aina jotain treenibuustereita myös. Eli ihan perussettiä :)


Tänään ajelin taas Lahteen K&M:lle treenaamaan Annukan kanssa. Tein kevyesti vähän selkää kun olen niin ihastunut yhteen uuteen selkälaitteeseen siellä, lisäksi pumppailin vähän käsiä. Mukava oli nähdä Annukkaa taas, ja onhan se mahtava seurata kun toinen alkaa olla upeassa kunnossa dieetin edetessä! Vähän jo sitä haikaili oman dieetin alkamisen suhteen, vaikka koitos monella tapaa tulee olemaan epäilemättä rankka, niin odotan kyllä kiristymistä kovasti! Seuraavaksi treffataankin meillä kotisalilla Kuntokeskus Ykkösellä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti