sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

NormiviikkoTaas alkaa olla viikko takana, ja tämä onkin ollut hyvä treeniviikko kaikin puolin :)
Pidän kovasti nykyisestä treeniohjelmasta, siitä miten tarkasti erikoistekniikat ja liikkeet tulee nyt jaettua. Joka kierto on ollut mukavan vaativa, se on pitänyt tekemisen todella mielekkäänä ja lihakset saavat jatkuvasti uutta ärsykettä. Kyllähän se epäilemättä näyttää huvittavalta, kun joudun kantamaan nyt mukanani paperinippua ja lunttaan koko ajan ohjelman kulkua, ihan kun olisin eksynyt salille ensimmäistä kertaa :)) No, ei se meno omalla kohdalla muutenkaan aina kovin vakuuttavaa ole, niin tuo sopii imagoon hyvin...

Reippaan treenin vastapainoksi olen yrittänyt panostaa lihashuoltoon. Iltaisin tulee venyteltyä koko kroppaa kotona. Edelleenkään ei tunnu, että olisin yhtään notkeampi, joka paikka kirraa vähän väliä, mutta en halua testata sitäkään, missä kunnossa liikkuvuus olisi ILMAN tuota venyttelyä...

Kävin hierotuttamassa selkää Santalan Ristolla Zensellä, tuli kyllä tuo käsittely tarpeeseen taas. Kuulemma selkä ihan jumissa -taas, lisäksi lonkankoukistajat olivat niin krampissa, että harvoin kuulemma näkee sellaista :D Jalkaa ei kyennyt suoristamaan, kun lonkankoukistajaa manipulointiin, kiehtovaa taas miten yllättävistä paikoista voi löytyä jäätäviä kipupisteitä...Lonkankoukistajat vaikuttavat puolestaan suoraan selkään, ja viime aikaiset selkäsärkyni ovat varmaan osittain tuosta johtuvia....Kipukynnykseni onkorkea, joten saan itseni "huomaamatta" hyvinkin tukkoon, mutta vastaavasti kestän kyllä lihasten avaamistakin suht hyvin.

Olen kiitollinen siitä, että käytössä on täälläkin noin ammattitaitoinen hieroja! Risto on löytänyt vastaukset aina kaikkiin ongelmiin lihaksistoni kanssa ja hyvän lihashuollon lisäksi kotiinviemisiksi jää aina myös lajikohtaisia vinkkejä liikeradoista, venyttelystä tms. Se on merkittävä plussa, että hieroja itse treenaa ja kilpailee tämän lajin parissa, ihan eri tavalla pystyy silloin analysoimaan ja purkamaan lihasongelmien syytä...Viime päivitys kehonkuvasta saikin paljon kiinnostusta ja vastauksia, kiitos siitä! Myös monet ystäväni ovat ottaneet aiheen puheeksi, tunnistettuaan tekstistä fiiliksiä joita kisadieetin aikana seurasivat sivusta. On ollut mielenkiintoista analysoida omia ajatusmallejaan ja tapoja toimia ystävien kanssa. Yhteinen nimittäjä minulle, jonka useat ovat pistäneet merkille, on heittäytyminen vahvasti asiaan, joka kulloinkin on minulle kiinnostava/ajankohtainen, ja se että vaadin itseltäni paljon siinä mitä teen.

Tunnistan itsessäni kyllä perfektionistin vikaa. Perfektionismi voi olla positiivinen voimavara, kun pyrkii parhaaseen suoritukseensa. Se kannustaa ylittämään itsensä, ottamaan riskejäkin. Negatiiviseksi tuo kääntyy silloin, kun ei voi antaa itselleen anteeksi ollessaan epätäydellinen. Jos pelkääkin niin  paljon epäonnistumista, sitä että ei olekkaan hyvä tavoittelemassaan asiassa, niin että ne riskit ja itsensä ylittäminen jäävät tekemättä. Kaksiteräinen miekka siis.

Itse kokisin, että noin yleensä tuo on kohdallani positiivinen voimavara. Olen aina ollut itseni kriittisin arvioija ja olen tekemisissäni pyrkinyt löytämään tason, joka on mielestäni hyvä. Silloin en vertaa itseäni muihin, vaan motivoidun omista sisäisistä kriteereistäni. En ole kilpailuhenkinen perusluonteeltani, joten ennen tätä lajia mielenkiinnon kohteet ovat olleet tekemistä vain omaksi ilokseni, itseni kehittämistä milloin missäkin.

Paneudun kokonaisvaltaisesti niin ihmissuhteisiin, työhön, kuin harrastuksiin. Muutama vuosi sitten itselläni oli menossa hevosalan opinnot, tuolloin elämä pyöri hyvin vahvasti sen ympärillä. Ammattiopintojen vaatimat suoritteet tarkoittivat, että joutui harjoittelemaan ja opiskelemaan paljon uusia taitoja. Nyt harrastukseksi on vaihtunut salitreeni.

Lisäksi ystävieni kanssa jutellessa tuli esille, että asiat joihin heittäydyn, ovat usein visuaalisia. Esteetikon tunnistan itsessäni jopa perfektionistia paremmin; koen vahvasti asiat jotka näen, saan mielihyvää kauniiksi kokemistani asioista. Estetiikka on ikäänkuin tapa, jolla hahmottaa ympäristöä ja se on pikemminkin tiedostamatonta kuin tiedostettu ajatusprosessi. Samalla tavalla kuin joku on musikaalinen, toinen ei, niin minä reagoin ehkä vahvemmin visuaalisiin asioihin kuin joku toinen.


Piirtäminen on minulla kausiluontoista, viime aikoina tuo on jäänyt vähemmälle...


Pari vuotta sitten eksyin erääseen leivontablogiin ja sitä seurasi armoton kakku- ja piparitehtailu, en niinkään välitä leivontaosuudesta, mutta koristelu on hauskaa...Sisustaminen on aina tuntumut omalta jutulta, ihanne olisi jos saisin pari kertaa vuodessa uuden asunnon tuunattavaksi :)) Se, että kotona visuaalisesti viihtyisää saa minut voimaan henkisesti paremmin. Tällöin kodista tulee paikka rauhoittumiseen ja rentoutumiseen...


Estetiikka sanana särähtää kenties jonkun korvaan, etenkin tämän lajin parissa se tuo mieleen ehkä narsismin. Toki kiinnostus lajiin, tulee myös visuaaliselta puolelta: treenattu vartalo vastaa omia kauneusihanteita. Silti se todellinen syy raahautua kerta toisensa jälkeen salille testaamaan omaa kipukynnystä erilaisilla treeniviritelmillä löytyy liikunnan antamasta mielihyvästä, ei siitä mitä peili näyttää!

Body fitness, lajiharjoittelu ja kilpailudieetti on muutaman viime vuoden ollut todella hallitseva osa elämää. Tässä lajissa etenkin täytyy hyväksyä realiteetit: vaikka motivaatio ja työmoraali ovat kovat, en pysty muuttamaan perusrakennettani, keho ei muokkaannu aina niinkuin haluaisin, fysiikka ja henkinen kantti eivät aina ole hallittavissa jne. Esteettisesti itseäni rehellisesti miellyttävä fysiikka on kenties mahdoton saavuttaa, kaikkien työtuntien lisäksi se vaatii lahjakkuutta ja hyvää perusgenetiikkaa.

Pieni perfektionisti minussa siis useinkin potkii seinää turhautuneena, kun välillä tuntuu, ettei homma etene...silti tätä jatkaa, koska tästä kaikesta huolimatta nauttii :)) Hyvän treenin tuoma "endorfiinihumala" on olotila, jolle ei ole voittanutta! Se pieni itsensä ylitys treenissä, hyvä tuntuma ja paine, mukava pyöreys lihaksessa...kuinka voisi olla uppoutumatta tähän lajiin, nauttimasta liikunnan tuomasta hyvän olon tunteesta joka terveysvaikutusten myötä parantaa elämänlaatua kokonaisvaltaisesti?

Eli salille siis mars, itselläni tänään ohjelmassa olkapäitä ja rintaa :) Taas mahdollisuus pyrkiä parempaan suoritukseen kuin eilen...

3 kommenttia:

 1. Mä kutsun sut sitten meille sisustaa, kun joskus hankitaan oma asunto ;)

  VastaaPoista
 2. Sovittu :)) Minuahan ei tarvitse montaa kertaa pyytää mihinkään sisustukseen liittyvään :D

  P.S. Ihan sinua varten tuo h..vetin ruma kuva itsestäni, jossa kuitenkin näkyi näköjään vähän niitä peräänkuuluttamiasi jalkoja ;)

  VastaaPoista
 3. Sisustaminen on ihanaa! Ja osaat kans piirtääkin :)

  VastaaPoista