keskiviikko 18. tammikuuta 2012

PerusjumppaaTämä viikko menee "normaalin" saliohjelmani mukaan, ilman erityistä painopistettä/spesilisaatiota, eli viikko on vähän kevyempi yläkropalle, mikä varmaan tulee ihan tarpeeseen...ensi viikolla taas hyökytetään selkää sitten taas muutaman lisätreeninkin voimin :)

Olen ollut viime treenit kuin lapsi karkkikaupassa, kun olemme käyneet niin monilla eri saleilla lyhyen ajan sisään. GoGo Hermialla esimerkiksi on käytössä niin erikoisia vempaimia joka lihasryhmälle, että niihin tutustutaan nyt systemaattisesti puntti kerrallaan. Tuolla vipuvarsikoneita ja "vaijerilaitteita", joissa niin uudenlaiset kulmaukset ja liikeradat, että tuntuma on aina virkistävästi uudenlainen.

Esim. seuraavissa videoissa ylätalja vipuvarsikone (jossa tein seuraavat liikkeet aina superina, vaikka kuva katkeaa välillä), jossa on mielenkiintoinen kaareva liikerata -joka ei kyllä valitettavasti kuvaan välity. Liikerata etenkin leveällä myötäotteella oli todella osuva :))

Tällä hetkellä treeneistä on kyllä mahdoton pitää systemaattista treenipäiväkirjaa, kun liikkeet vaihtelevat niin paljon sen mukaan, mille salille milloinkin eksyy. Uskon silti intensiteetin olevan riittävä ja treenin progressiivista, jos joka treenin tekee ajatuksella, hyvällä motivaatiolla ja kaikkensa antaen...

Yleensä meillä Sampon kanssa eri lihasryhmät kierrossa, vaikka treenaammekin yhtä aikaa salilla, molemmilla kun omat painotukset ja treenitavat. Viime aikoina olemme kuitenkin mukailleet ohjelmiamme sen verran, että olemme saaneet jalkatreenit yksiin. Jalkatreenissä se on kyllä etu monella tavalla, että toinen on lähettyvillä; varmistelee raskaissa perusliikkeissä, auttaa pinoamaan ja purkamaan limppuja vapaiden painojen laitteisiin ja toisen läsnäolo muutenkin tsemppaa raskaammassa treenissä. Hyytäviä jumppia onkin tullut tehtyä ihan huomaamatta, pumppi ja paine on ollut kyllä omaa luokkaansa! Se lämmittää aina mieltä, kun ontuu eteenpäin kaupungilla useamman päivän kun reidet ovat niin tukossa puntin jäljiltä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti