perjantai 21. helmikuuta 2014

Hyvä fiilis :)


Pienoisesta väsymyksestä huolimatta, tämä viikko on noussut monella tapaa uusiin ulottuvuuksiin lähiaikoihin verrattuna. Hetken oli fyysisesti ja henkisesti vaisumpaa menoa, mutta nyt on moni pieni asia loksahtanut kohdalleen, mikä tuntuu selvästi mielialassa ja sitä kautta myös treeneissä :) Pienestä se on kiinni :)

Olen tehnyt useampia isompia elämänmuutoksia vuoden alun jälkeen, joka on toki vaatinut veronsa henkisellä puolella, mutta nyt noiden asioiden loppuun päättämisen jälkeen olo on hyvä ja kevyempi. Päivä päivältä palaset loksahtelevat paikoilleen paremmin, ja tämä näkyy kehossakin. Fysiikka on taas yhteistyöhaluisempi, tuntuu jälleen omalta, dieetti on jälleen motivoivampaa.
Lähipiirissä sainkin huomata olevan vankan tukiverkon, on korvaamatonta pystyä jakamaan tätäkin prosessia ihmisten kanssa jotka välittävät jaksamisestani monella tasolla.

Viime aikoina niin moni ihminen on omalla panoksellaan ja kannustuksellaan koskettanut, että siitä olen kiitollinen. Monen asian summana käy sen verran herkillä tällä hetkellä, että on joutunut nieleskelemään ilonkyyneliä, kun joku pieni - mutta niin merkittävä - lämmin ele on yllättänyt.

Olen tietoisesti pysähtynyt miettimään paljon tämän hetkisiä arvojani, tavoitteitani, unelmiani. Tänä keväänä en kasva kenties fyysisesti, mutta henkisesti kyllä :) Lukemisena ollut mm. Saku Tuomisen Hyvä Elämä -lyhyt oppimäärä, jota voin lämpimästi suositella! Ensilukemalta kompakti, mutta vaatii palaamaan kirjan ajatuksiin ja harjoitteisiin yhä uudelleen...
Treenirintamalla mennään edelleen samalla kaavalla. Treenejä on kappalemääräisesti paljon - mutta se minulle tyypillistä myös offilla. Treeni luistaa hyvin nyt kun ajatukset taas kasassa, tuntuma hyvä, voimatasotkin kohtuulliset. Jalkatreeneissä alkaa näkyä pientä uupumista, muut lihasryhmät jaksavat paremmin...menen yhä varsin pitkälle suorilla sarjoilla, pyrkien pitämään raskaista painoista kiinni viimeiseen saakka. Silti tuntuma ja supistus yhä tärkein tavoite. Lähes jokaiselle lihasryhmälle tulee viikkoon myös yksi pumppaavampi, maitohapottavampi treeni suuremmalla volyymilla, tällä saan kulutustakin hieman ylös.

Sarjassamme pieniä asioita, jotka vaikuttavat treeniin on mm. musiikki. Jouduin jättämään jokin aika sitten puhelimeni = musiikkisoittimeni huoltoon, ja joitain viikkoja meni sitten ilman soitinta salilla. Musiikki on merkittävä osa keskittymistäni ja fiilistäni treenatessa, napit korvalla olen yleensä jossain ihan omassa kuplassani, treeniin uppoutuminen tuolloin rikkeetöntä.No, nyt ilman soitinta on ollut aika tuskaa välillä koota pakka, ja esim. aerobisen tekeminen on ihan h..vetin tylsää hiljaisuudessa, minuutit matelevat tuolloin todella hitaasti! Joten olin enemmän kuin kiitollinen, kun puhelimeni tuli huollosta, ja uhrasin ilomielin yhden yön siihen, että sain sen ladattua taas täyteen musiikkia :D Nyt jaksaa taas painaa hyvällä sykkeellä :))

3 kommenttia:

 1. Musiikki treenatessa on kyllä SE juttu :) Mä ainakin saan sitä oikeanlaista "rähinää" peliin, kun korvissa soi hieman roisimpi musiikki :D Kyllä sillä on tosiaan vaikutusta treenin kulkuun :)

  Tsemppiä kovasti Johanna, olet kyllä upea!

  VastaaPoista
 2. Ihan samaa mieltä siinä, että ilman mp3-soitinta salilla tuntuu kuin treeni jäisi vajaaksi :D Tarvitsee sen yllykkeen ja oman tilan (jonka musiikki tuo). Useimmiten myös sali, jossa käyn, soittaa semmoista musiikkia, jonka tahdissa vaan ei mitenkään kykene treenaamaan hyvällä draivilla :D
  Osuvia biisejä tuossa, löytyy myös omasta soittimesta :p

  Tässä lisää pari hyvää kipaletta ;)

  http://www.youtube.com/watch?v=09KScSe4hIc
  http://www.youtube.com/watch?v=aWxBrI0g1kE
  http://www.youtube.com/watch?v=OYjZK_6i37M

  VastaaPoista
 3. Musiikki on kyllä keskittymisen kannalta yksi merkittävimmistä tekijöistä :)) Kyllä se vain kummasti vaikuttaa...pelottavinta on, jos soitin jää kotiin, ja sali soittaa jotain ihan kamalaa musiikkia...elävästi jäänyt mieleen kerta, kun sidoin itseni kiinni tankoon kerran, valmiina aloittamaan leveää ylätaljaa eteen selkätreenissä, ja juuri kun olen aloittamassa sarjaa, radiosta kajahtaa Kin Lönnholmin "Minä olen muistanut..." Ei auttanut kun irroittaa tangosta ja lähteä kotiin :D

  VastaaPoista