lauantai 18. joulukuuta 2010

Treenintapaista :)

Viikko on taas kulunut hurjalla vauhdilla :) Treenit kulkevat kivasti, kunto tiivistynyt hiukan, fiilis on ollut korkealla. Kuluneella viikolla tuli muutama todella hyvä treeni, selkätreeni meni hyvin perille ja eilisestä etureisien heiluttelusta jalat ovat niin tuskaisen kipeät, että kävely on tosi vaivalloista, eli hyvä mieli taas!

Loppuviikosta niskat vetivät taas tosi napakasti jumiin, tällä hetkellä päätä ei saa käännettyä lainkaan oikealle ja tämän päivän olkapäätreeni pitikin ottaa siksi ihan kevyesti heilutellen. Aiemmin olisin ottanut ylisuorittavana perfektionistina hirveät paineet, mikäli joku raskas treeni jää väliin, nyt jostain syystä sitä on itselleen paljon anteeksiantavampi, saavatpa lihakset palautua rauhassa seuraavaan kovaan treeniin kun tämä päivä meni kevyemmin.Viikolla kävin taas kiropraktikolla, vasen olkapää vihdoin todella paljon parempi, koko vasemman puolen voimatasot nousseet, hieno juttu :) Ensi viikolla pääsen taas hierontaankin, joten eiköhän tuo niskakipukin siitä asetu. Tarkoitus on valmentajan kanssa käydä vähän läpi treeniohjelmaa, pitää kehitellä joku järkevä suunnitelma miten yrittää käyttää hyväksi talven, itse olen aika huolissani symmetriasta, omaan silmään keho on hyvinkin epätasaisesti kehittynyt, kuoppa siellä, lihaa täällä. Siksi pitäisikin nyt päämäärätietoisesti priorisoida tekemisiä.

Viikolla on saanut taas monenmoista palautetta omasta ulkonäöstä, salilla ihmiset tulleet juttelemaan...yksi on sitä mieltä, että massaa on liikaa body fitnekseen, toinen kehuu naisellisuutta lihaksistosta huolimatta. Netin kautta on tullut kaikenlaisia yhteydenottoja, lähinnä ulkomailta, vastaan mikäli kyseessä treenikysymykset, pelkät vartaloon liittyvät kommentit jätän huomiotta. Usein miettii, miten jännä tämä laji on, ulkonäön puolesta valtavirrasta poikkeaminen antaa ikäänkuin oikeuden kaikille vapaasti tulla avautumaan mielipiteistään. Lajista keskustelen toki mielelläni, avuksi olen aina jos vain osaan, mutta hämmentävää aina jos jollain tarve tulla avautumaan henkilökohtaisista mielipiteistään MINUN ulkonäköni suhteen. Luulisi, että se olenko enemmän tai vähemmän lihaksikas, löysemmässä tai tiukemmassa kunnossa, ei jaksaisi kiinnostaa niin paljon, että siitä joku tekee ongelman itselleen.

Ohessa videonpätkä tämän päivän olkapää"treenistä" :)


  

11 kommenttia:

 1. Niin makeeta kattoo noit sun videoita! Sais moni ottaa oppia (allekirjoittanut mukaanlukien) liikkeiden puhtaudesta ja rauhallisuudesta :D

  Kuvakin oli 10+!

  VastaaPoista
 2. Auta armias jos sanoisi jotain toisen jo terveyttäkin vaarantavasta ylipainosta niin kyllä saisi kuulla kunniansa, mutta lihakset ovat vapaata riistaa arvostelulle :) kerron nyt kuitenkin vielä oman mielipiteeni: minusta olet kerta kaikkiaan upea ja kummasti saa aloittelijakin tsemppiä kun lukee blogiasi :)

  VastaaPoista
 3. Moikka!

  Älä välitä noista kommenteista, kateellisten ja saamattomien ihmisten lässytyksiä yleensä, tietysti tietynlaiset ihmiset saavat jotain kieroa tyydytystä siitä että saavar arvostella muita vaikka siihen ei edes välttämättä olisi varaa heillä, netti on vähän kakspiippunen juttu juuri tuon takia että porukka voi anonyymisti kirjottaa mitä vaan, parempi vaan pistää toisesta korvasta ulos ja nekin ärstykset muuttaa voimavaroiksi ja purkaa treeneihin. Omasta mielestäni sun Blogis on yksi parhaista suomalaisista naisten kehoilu blogeista, ainoa että olisi kiva lukea useamminkin sun treeneistä, mutta kiiressä hienoa että jaksat tänkin verran pistää matskua, tsemiä treeneihin ja sulla on hyvänmallin kroppa, eikä todellakaan mitään vikaa ulkonäössä, tietysti kun on lihaksen kasvatus mielessä tietyssä määrin niin aina sitä haluaa itseään kehittää:)

  t-Mikke

  VastaaPoista
 4. Kiitos kovasti taas kaikille ystävällisistä kommenteista :)

  Riinu: minusta on aina tosi mielenkiintoista kuvauttaa treenejä juuri siinä mielessä, että pääsee itse tarkistuttamaan noita omia liiketekniikoita. Se on kumma miten erilaiselta touhu näyttää videolta kuin esim. peilistä...kovasti yritän hioa noita liikkeitä puhtaamminksi :)

  Nemi: Juuri tuota mainitsemaasi vertausta ylipainoon olen usein itse miettinyt...mikäli joku kerännyt sairaalloisen ylipainon, elämäntavat sitä luokkaa, että liikutaan vain sohvan ja jääkaapin väliä ja syödään tottakai mitä sattuu, niin sitä pidetään "normaalimpana" kuin näkyvää lihasmassaa ja terveellisiä elämäntapoja tämän lajin vaatimalla tavalla. Itse olen aika pitkälle sitä mieltä, että kukin tyylillään, enkä patistele koskaan ketään puntille tai huomauttele elopainosta, mutta omasta elämäntavasta ja ulkomuodosta olen kuullut kaiken mahdollisen...

  Mikke: Kiitos paljon kommentista, että olet pitänyt blogista :) Usein miettii, mitä sitä kirjoittaisi, että kiinnostaneeko ketään omat punttitouhut. Yritän päivittää aina kun saan kuvattua jotain uutta materiaalia treeneistä.

  Kun aloitti bloginpidon ja kertoi mahdollisesta kilpailuajatuksesta, toki arvasi, että joutuu ihan uudella tavalla arvioinnin kohteeksi etenkin täällä netissä. Vaikka suuri osa elämääni nyt onkin puntti ja kilpailutavoite, en kuitenkaan haluaisi itseäni määriteltävän missään nimessä vain ulkonäön mukaan, minulle tärkeämpää olisi, että minut tavattuani ihmiset ensimmäisinä sanoisivat että "se on hyvä tyyppi" eikä "se on hyvässä/huonossa lihassa"...

  Tuntuu vieraalta saada suoria kommentteja ihmisiltä fyysisestä olemuksesta. Yritän kovasti keskittyä vain treeneihin, tärkeintähän on, että kehoni on sellainen jossa itse viihdyn :)

  VastaaPoista
 5. Anna muiden puhua ja keskity treenaamaan rauhassa, kiitos hyvästä blogista! Paljon tsemppiä sinulle,Johanna ja hyvää Joulun odotusaikaa!

  VastaaPoista
 6. Upea selkä!
  Ja mäkin kehun sun naisellisuutta lihaksista huolimatta (kun sehän on niin vitun monen mielestä vain miehekästä) :) Mulla ei nyt justiin tule mitään syvällisempää kommenttia, liian vähän unta, mutta myöhemmin toivottavasti saan jotain kirjoitettuakin. Hyvää joulunaikaa :)

  VastaaPoista
 7. Samoja kokemuksia minullakin muiden arvostelusta ja ikävistä kommenteista. Ne suurimmat luuserithan vain puhuu selän takana :) Mulla on yksi hyvä esimerkki tosta muiden hupta pitävästä asenteesta. Silloin kun neljä vuotta sitten siirryin kokonaan punttien pariin ja kerroin eräälle tutulle miehelle salillani, että nyt tämä tyttö alkaa treenaamaan bodykisoihin. Siinä se naureskeli, ai et sinä vai! Asenteella; ei susta mihinkään ole. No, tänä kesänä se samainen mies antoi kommenttia ja kauhisteli diettini puolivälissä, että et kai sä enää lihasta aio hankkia! Mikään ei ole näköjään tolle tyypille hyvä ;) Paljon tulee onneksi sitä positiivistakin palautetta.

  Mutta ihmettelen oikeasti itsekin, miten ihmiset luulevat, että heillä on joku oikeus haukkua ym. jos kyse on lihaksista. Samaa kropan massaa se on kuin läskikin. Ja harvoi salilla kuulee, että hyi v**** kun sä olet läski, tekisit jotain muuta.

  Näytät Johanna upealta! Joskus jos itsekin saisi pidettyä noin hyvän offikunnon...Kun katsoin sun videota, niin heti olisi tehnyt mieli lähteä treenaamaan :)

  VastaaPoista
 8. Anonyymi: Hyvää joulun odotusta myös Sinulle, kiitos tsempistä :)

  Marjaana: Kiitos :)

  Saara: Niinhän se valtavirrassa taitaa mennä, että näkyvä lihasmassa mielletään heti maskuliinisuudeksi...itse olen kyllä sitä mieltä, että treenattu naisvartalo on pikemminkin erittäin naisellinen. Makuasioita toki, enkä odotakkaan kaikkien jakavan mielipiteitäni, mutta toivoisin myös ettei kukaan suotta provosoituisi ulkomuodostani :) Sydämellisesti hyvää joulunaikaa myös Sinulle!!

  Jutta: Sinulla niin paljon näkyvää lihasmassaa, että voin kuvitella, että saat paljon kaikenlaista palautetta...lajin varjopuolia kai. Sinun fysiikkasihan toimii tännepäin motivaattorina, eli anna palaa vain sielläkin päässä ;)

  Nyt lähdenkin taas salille, viikon paras treeni edessä, eli narukäsien heiluttelua...saavatpahan ihmiset lisää päivittelyn aihetta taas ;)

  VastaaPoista
 9. Jatka Johanna vain samaan malliin. Olet kaunis ja älykkään oloinen nainen, leuka pystyyn ja arvostelijoiden kommentit toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos!

  VastaaPoista
 10. Kommenttia kommenttiisi: sä OLET ennenkaikkea se hyvä tyyppi.Ja harva omistaa yhtä sarkastista huumorintajua tilanteessa kuin tilanteessa :)Niin, ja olethan sä hyvässä lihassakin. -Terhi

  VastaaPoista