torstai 31. maaliskuuta 2011

Todella turhautavaa nysväystä...

Tämän viikon teemana salillahan oli ajatuksena tehdä pidempiä sarjoja, kuitenkin loppuun asti vieden...
Jo alkuviikosta jalkatreeni takkusi jonkin verran, joka paikka tuntui jumahtaneen täydellisesti. Ratsastuksesta ovat ottaneet itseensä oikea sisäreisi, vasen pakara ja pohje. Eli hyvin selvää oli heti, että jalkatreenistä tuli pelkkää tunnustelua ja nävertämistä.

Siitä se alamäki onkin jatkunut, jonkin aikaa vähän vaivannut serratuskipu tuli takaisin, joko vasemman kyljen yläosa ihan kosketusarka, kipu heijastuu hauikseen ja olkapäähän...kiva juttu. Sanomattakin on selvää, että seuraavan päivän olkapää/rintatreeni meni ihan metsään. Löydän itse serratuksen triggeripisteen, pienikin kosketus saa uskomattoman kivun aikaan! Manipuloin itse triggeriä sen minkä kykenin muutaman päivän ja pidin yhden vapaan salilta.

Tänään mietin pitkään, lähteäkkö lainkaan salille masentumaan selkätreenin pariin, raahauduin paikalle kumminkin ja puuhastelin tunnin verran kokeillen kaikkia uusia liikkeitä ja kulmauksia aikani kuluksi, kun ei voinut oikeasti treenatakkaan. Aluksi vasen puoli tuntui todella jäykältä ja kipuili, mutta lämpeni hyviin kun rauhassa tein kaikkia liikkeitä jossa keskityin nimenomaan venyttelemään lapoja. Nyt tunne selässä jopa ihan ok, eli jospa pienestä pumppailusta olisi ollut jopa hyötyä.

Tein tuota ylätaljassa tehtävää latsivetoa vaihteeksi istuen, kun sain siihen vinkin salilta. Ihan mukavalta tuntui, venytti hyvin. Aluksi olin ihan varma, etten pysy lattialla vakaasti tuossa asennossa, kun taljassa painoa sen 100kg ja itse painan kuitenkin "vain" 70kg, mutta asento olikin todella vakaa. Aiemminhan olen tehnyt liikettä polviltaan. Olisi pitänyt arvata, että kunhan saan tämän takamuksen lattiaan, kehon painopiste nauliutuu tiukasti niin alas, että siihen tarvitaan aikamoinen vipuvarsi, ennenkuin tämä ahteri nousee ;) Todella kevyeltä tuntui noin, pitää ensi kerralla laittaa leveä kahva ja kokeilla niin, jos saisi vähän raskaammaksi liikkeen siten.Venyttelin selkää myös kulmasoutulaitteessa, ihan ok tuntuma. Tuota voisi tehdä joskus perustreenissäkin...
Kumpa tämä viikko olisi PIAN ohitse ja olisin kuosissa ensi viikolla kun saa palata raskaamman treeniviikon pariin. Suunnitelmallisuus muutenkin ollut ihan hukassa jonkin aikaa, tuntuu, että kukaan ei tiedä mihin suuntaan minun pitäisi kehittyä, mikä on liikaa tai liian vähän. Puurtamisesta puuttuu punainen lanka ja selkeä visio ja se jos joku nakertaa omaa itseluottamusta ja motivaatiota. Onneksi kohta väkisinkin dieetin alkaessa päämäärätön haahuilu loppuu...

5 kommenttia:

 1. Mutta toi taljahan puolittaa sen painon, että vaikka lukee 100kg täydessä pakassa ei se sitä ole, siinä syy miksi tuntuu kevyeltä, jos tekisi saman liikkeen kunnon ylätaljassa mikä pelkästään selälle niin paino on juurikin se mitä lukee, nythän toi menee väkipyörän kautta joka puolittaa sen. Eli esim. jos sinulla on 100 kilon taakka ja yksi väkipyörä, niin periaatteessa 100 kilon jännitysvoima jakautuu puoliksi näiden kahden vetoköyden kesken, jotka ovat väkipyörän molemmin puolin. Jos taas väkipyörä on kolme niin silloin 100 kilon jännitysvoima jakautuu kolmeksi näiden kolmen vetoköyden kesken, jotka ovat näiden kahden väkipyörän molemmin puolin.

  VastaaPoista
 2. :) Ihanan teoreettinen vastaus, kiitos :D Jep, juurikin noin, ristikkäistaljan ja väkipyörän kautta tehtävä paino ei tietenkään sama kuin painon vetäminen suoraan. Lähinnä olisin ajatellut liikkeen muuttuvan raskaammaksi edelliseen versioon verrattuna http://www.youtube.com/watch?v=_fpyhzR3_oc jossa edessä oleva jalka vakauttaa liikkeen ja kuvittelin sen tuovan jopa voimaa, mutta ahteri maassa koko liike olikin huomattavasti kevyempi :)) (olen yhä salaa sitä mieltä, että kyseessä on efekti,että myös tämä takamus saisi painaa vähemmän).

  VastaaPoista
 3. Sattumalta löysin tähän blogiisi ja täytyy myöntää että kovassa kuosissa olet! Mahdollisesti kisaaminen tähtäimessä? :)

  Kovaa tsemppiä treeneihin! Keep it going! :D

  VastaaPoista
 4. Anonyymi; Suunnitelmissa kilpailla body fitness-tulokkaissa syyskuussa...mikäli kunto ok ja pysyy terveenä :)

  Kiitos kovasti tsempistä, se tulee tähän väliin todella tarpeeseen!

  VastaaPoista
 5. Jes! Ei muutaku lippu korkeelle kohti kisoja! :)

  VastaaPoista