perjantai 18. maaliskuuta 2011

Kuntosalikäyttäytymisen perusteita

Tänään kävin tekemässä ihan tyydyttävän jalkatreenin. Ihan en kyennyt painamaan täysillä, viikon aikana ristiselkään ilmestynyt paineen tunne ja lihasten jumiutuminen haittasivat jonkin verran esim. prässin tekoa, mutta jonkinlaisen suoritteen sitä silti sai onneksi aikaan.

Treenin alussa tosin meinasi hermo kiristyä ihan täysin, kun eräs kanssatreenari tuli häiriköimään reidenojennussarjan aikana. Treenasin napit korvilla, musiikki täysillä yrittäen henkisesti keskittyä kunnon jalkatreeniin. Reidenojennuksessa hirtän itseni kovissa sarjoissa aina hihnoilla käsikahvoihin, niin saan pidettyä itseni jotenkuten penkissä. Tein tänään muutamissa sarjoissa kaksi pudotusta vielä perään. Siinä sitten sidon itseni penkkiin käsistä, musiikki pauhaa täysillä, pusken ensimmäisen sarjan loppuun ja silmäkulmasta näen erään vanhemman herran lähestyvän. Juuri kun saan sarjan loppuun nojaa tämä mies puoleeni, asettaa molemmat kätensä polvilleni ja nojaten siihen rupeaa selitäämään jotain...siis mitä v..tua??? Riuhdo siinä sitten nopeasti käsiä irti hihnoista, nappeja korvilta kuullaksesi kommentteja "onpa tytöllä isot painot"...olin niin järkyttynyt, että en ehtinyt edes avautua kun ko. herra sitten irroitti kätensä jaloiltani ja poistui...hyvällä raivolla tosin potkin perään kaksi pudotussarjaa ja sen jälkeen yritin rauhoittua tosissani, etten olisi mennyt avautumaan...

Ylipäätänsä inhoan sitä, että tullaan juttelemaan kesken sarjan. Tosin välillä etenkin harrastemielessä treenaavat vanhemmat ihmiset eivät tarkoita suinkaan pahaa kun saattavat tulla juttelemaan kesken työsarjan, eivät kaikki ymmärrä sitä keskittymistä jonka raskas sarja vaatii. Yleensä ihan mielelläni ja kohteliaasti vastailen kysymyksiin. Etenkin silloin kun pidän kuulokkeita korvilla luulisin kuitenkin, että se on aika selvä merkki siitä, että en ehkä halua koko ajan jutella. Mutta kaikkein raivostuttavinta salilla on se, jos joku tulee koskemaan ilman lupaa. Tuota tapahtuu silloin tällöin ja aina olen yhtä raivona. Ei ole itselle koskaan vielä tullut mieleen lääppiä toisia treenareita, ainut poikkeus jos pyydettäessä opastan jotain liikkeitä, silloin saattaa koskea korjatessa asentoa.

Asioita jotka saavat ärsyyntymään salilla ovat myös avoin tuijottelu, kaksimieliset alentuvat läpät, ihmiset jotka varaavat laitteet eivätkä ymmärrä, että sarjoja voi tehdä esim. vuorotellen...noin, tulipahan avauduttua :))

Treeni oli loppua kohti onneksi parempi...noin yleisesti meillä käy todella hyvää asiallista porukkaa salilla, tänäänkin kiitokset Koutajoen Samulille avusta muutamassa työsarjassa. Mukava saada apua silloin kuin sitä tarvitsee!

Yritän viikonloppuna ehtiä kirjaamaan viikon treenejä tarkemmin tänne ja samalla päivitän lyhyesti keto-kokeilun fiiliksiä :)


9 kommenttia:

 1. Huhhuh, inhottava tapaus! Sietäisi kyllä oppia vähän tapoja tuollaisen urpon..

  VastaaPoista
 2. Olin kyllä ihan raivona, vielä kun olin tosiaan kieputtanut kädet hihnoilla kiinni, eli ei kyennyt reagoimaan tilanteeseen nopeasti. Musiikki pauhaa ja katselet kun sen sedän suu käy ja se nojaa molemmillä käsillä reisiin...ei ole aikoihin tyrmistyttänyt mikään noin paljon...

  VastaaPoista
 3. Voi eikä :-D Täältä on helppo hymiöin kirjoitella, voin vain kuvitella tilanteen... Muhun ei oo kukaan koskenut mutta just mummot tulee kyllä useinkin kesken sarjan kehumaan lihaksia. Oon kans aina tosi kohtelias mutta tänään olin valmistautunut sanomaan yhdelle että onko meidän aina pakko jutella!? kun se ei oo edes mikään vanhus, about reilu 50v mies jolla on aina joku asia, viimeksi hevosten kylmägeelistä jaksoi jauhaa vaikka kattelin muualle. Hohhoijaa...

  VastaaPoista
 4. Minkä pituinen ja painoinen muuten olet? Kaiketi painoa sopii treenaavalta naiselta kysyä :-) Jaksan aina täällä käydessä huokailla kun oot niin tiukkapaketti ja lihasta löytyy vaikka muille jakaa... Ihana :-)

  VastaaPoista
 5. Saara; Ensi kerralla kun tuo setä yrittää tulla iholle, avaudun kyllä...on aiemminkin ohimennen tökkinyt kylkeen ym. jutustellen samalla jotain, nyt on huumorintaju loppu tuon suhteen...

  Saa toki kysellä mittoja :D Pituutta on siis 175cm, painoa tänä aamuna 70.8 kg. Kiitos vain kauniista sanoista <3 Toki sitä lihasta saisi olla enemmänkin :)) Siitä puheenollen, nyt pitääkin rientää salille olkapäitä kasvattamaan!

  VastaaPoista
 6. Eihän äijä vain ollut surullisenkuuluisa Herra X?

  VastaaPoista
 7. Puolijumala: Ei ollut Herra X ;) Tuota keskustelua seurasin kyllä mielenkiinnolla :) Tämä vanhempi äijä on meidän salin ikioma lääppijä, kuulemma ollut ihan liikaa iholla muidenkin salillamme treenaajien mielestä. Odottelen, että jos tulee hipaisemaan seuraavan kerran niin hivautan käsipainolla ;)

  VastaaPoista
 8. Ihanaa, kun säkin avaudut täällä kanssatreenareiden typerästä käytöksestä ;)

  VastaaPoista
 9. Marika; oli ihan pakko :D Yleensä olen turhankin korrekti, perjantaina vain tuli mitta täyteen...

  VastaaPoista