sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Turhauttava viikko...

Takana ihan uskomattoman turhauttava treeniviikko...ei mitään suurempaa syytä miksi ei kulkisi, vammoja tms. mutta jostain syystä vain treenirintamalla tosi alavireinen viikko. Salilla on vituttanut kuin pientä oravaa kun kroppa ei tottele, olen ollut kanssaihmisille kaikkea muuta kuin mukavaa seuraa koko viikon.

Samaan aikaan viikot uhkaavasti vähenevät kevään kisoja kohti mentäessä ja paine kasvaa, nyt ollaan siinä pisteessä aikataulussa, että aika pitkälle pystyy näkemään mitä on saatu viidessä kuukaudessa aikaiseksi kisapäätöksen jälkeen...ei tarpeeksi. Nyt jo tiedän, että symmetria ei riittävä, ei se riitä jos on aikalailla lihaa yhtäällä ja kuoppa tyhjää toisaalla. Siksi en aiemminkaan ole kilpaillut, kun mielessä on selvä kuva tyydyttävästä fysiikasta, sen saavuttaminen omalla kohdalla tuntuu vain välillä ihan epärealistiselta...

Tulevalla dieetillä pitäisi painoa pudottaa vajaa kymmenkunta kiloa...odotan dieetin aloituspäätöstä kovasti, samalla kuitenkin peläten sitä, mikä lopullinen kunto tulee keväällä olemaan, jääkö lihasta riittävästi. Olen kuitenkin niin pitkä, että pitäisi olla aika lihaisa jotta lopputulos olisi hyvä...syvä huokaus...kaikkeen sitä itsensä pistää. Olen suorastaan rasittavuuteen asti analysoinut milloin pitäisi aloittaa dieetti, kevään kisoihin valmistautuvat tuntuvat lähes kaikki aloittavan dieetin jo marraskuulla, kun taas omalla kohdalla ei kuulemma dieetin alotus olisi vielä ajankohtaista...takaraivossa jyskyttää kuitenkin itsepintainen ajatus siitä, että mitä aiemmin aloittaisin, sen varmempi?

Lavalle noustessa on kuitenkin parasta olla todella viimeistelty jos meinaa pärjätä edes jotenkuten. Nyt syksyn kilpailut seuranneena on tullut aiempaakin varmempi mielikuva siitä, että pehmeällä kunnolla tai huolimattomasti valmistautuneena ei lavalle todellakaan ole mitään asiaa, taso on todella kova. Enkä ole niitä, jotka missä tahansa kunnossa kiipeäisivät lavalle vain kilpailukokemuksen ilosta...
Valmentaja on nyt muutaman viikon poissa lomilla, saa nähdä kuinka solmuun olen onnistunut puntaroimaan nämä asiat itsekseni loman loppuun mennessä ;)Noita asentojakin pitäisi alkaa pikkuhiljaa hakemaan...onneksi niihin on luvassa paljon apuja, se tulee tarpeeseen :D


Ohessa videonpätkä tämän päivän käsitreenistä, perussettiä, tuntuma oli ihan ok, ei mitään maataräjäyttävää tuossa treenissä. Ensi viikolle onkin paineet repiä vähän onnistuneenpia settejä ;)

7 kommenttia:

 1. Sulla ei ole mitään hätää vielä kunnon suhteen! Ja sen verran voin sanoa että ei missään nimessä kannattaa aloittaa dieettiä liian aikaisin! Kymmenisen kiloa varmasti lähtee nopeasti, melkein puolethan on nestettä. Kunnon ylläpitäminen siinä kisakunnossa sitten on tuskaa ja mikäli saavutat sen jo paljon ennen kisoja, on se loppumatka hankalampi sekä kropan/mielen ajaminen ylikuntoon suurenee. Nyt vaan vedät kunnon offilla vielä ja sitten kun sen aika koittaa aloitat dieetin. Sullahan on valmentaja juuro sitä varten :)


  P.S en tässä vaan viittis sen enmpää vaaroja kertoa, mutta maltti on valtti tässä dieetin aloittamisen suhteenkin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon kommentista Irina :) Itsellä vain kauhea paniikki siitä, että mitä jos tuo alakroppa ei tiukkenekkaan tarpeeksi...mietin aina välillä, että käyn joku päivä salilla treenaamassa niin, että pistän päälle pitkähihaisen ja jalkaan vain pelkät alkkarit, loppuisi hehkutus muka hyvästä kunnosta :D No, yritän hengitellä syvään ja luotan toki valmentajan ohjeisiin :)

  VastaaPoista
 3. Hyvältähän toi näyttää :) Et nyt yhtään ressaa,painat vaan täysiä etiäpäin ;)

  VastaaPoista
 4. Mä haluaisin kyllä nähdä sen alkkari-hupparitreenin ;)

  VastaaPoista
 5. Niina: kiitos vain, mutta minä olen kehittänyt itsekriittisyyden ja stressaamisen vuosien saatossa ihan omaksi taiteenlajikseen ;)

  Piia: Sovitaan vain treenit tuolla varustuksella joku päivä salille, voisin ottaa vaikka jalkapäivän, sjmv olisi todella mielenkiintoinen näky tuolla asulla :D Ei tarvitsisi niitä videoita todellakaan tänne blogiin laittaa ;)

  VastaaPoista
 6. Muista tiedottaa tuosta kalsaritreenistä etukäteen, niin päästään kaikki paikalle. Voi tulla ykköselle hiukan ruuhkaa.

  VastaaPoista
 7. Totta kai ilmoitan siitä täällä etukäteen, laitan vielä Ykkösen ilmoitustaulullekkin viestiä siitä ;) Kannattaa varata evästä mukaan ja hyvä istumapaikka, sen verran viihdyttävää tuon ahterin VYÖRYMISTÄ seuraaminen epäilemättä on :D

  VastaaPoista