sunnuntai 23. joulukuuta 2012

JouluvalmistelujaTämä viikko on ollut treenien suhteen jo varsin ehjä, pikkuhiljaa alkaa päästä kiinni tekemisen makuun :) Muutaman viikon vedän nyt hiukan voimapainoitteisemmin, joulun aikaan kun tulee oltua satavarmana pluskaloreilla, niin jaksaa ainakin riehua :)) Tällä hetkellä treeni tuntuu menevän kaikin puolin hyvin perille, tekeminen on helppoa ja mielekästä, tuntuma hyvä...vuodenvaihteen jälkeen käyn tarkemmin läpi treenijakoa vielä, pyrin ajoissa priorisoimaan heikkouksiani. Lihasmassaa saisi tulla vielä lisääkin, eli ei tässä ole varaa lepäillä yhtään...Kehonhuoltoon, hierontaan ja venyttelyyn on taas kiinnitettävä enemmän huomiota palautumisen tukemiseksi,kaikki palauttava treeni ja lihashuolto on ollut kisojen jälkeen ihan retuperällä, mikä tuntuu jo nyt liikeradoissa.

Olemme käyneet siis treenaamassa täällä Lahdessa Kuntokeskus K&M:llä, sali on hyvin varusteltu ja koska treenaamme usein päivisin, on siellä hyvin silloin tilaa puuhastella. Sali on erityisesti kilpailijoiden suosiossa, ja on ollut ilo tutustua samanhenkisiin ihmisiin, saada tsemppiä ja kannustusta yllättäviltä tahoilta, ja totta kai palkitsevaa jos pystyy salilla olemaan avuksi muille :)

Viikkoon on sisältynyt useampi asiakastapaaminen, treeniohjauksia ja ruokavalioiden tekemistä. Ensi vuoden alusta työ- ja valmennuskuviot muuttuvat, uusia haasteita, inspiroivia ihmisiä ympärillä, mukava tunne kun odottaa mielenkiinnolla ja avoimena tulevia käänteitä :)

Ensin kuitenkin rauhoitutaan joulun viettoon. Lahjakierrokset on jo ajeltu, tänään vielä joulusiivousta, leipomista, vielä viime hetken jouluostoksia ja sitten saa joulu tulla :) Jouluksi saamme siskoni kylään Tampereelta, ihanaa viettää itselleen tärkeä juhla myös siskon kanssa! Joulun pyhinä tulee salilla käytyä ihan normaalisti, onneksi käytössä sali jonne pääsee treenaamaan ympäri vuoden 24/7. Vaikka pyhinä pieni rauhoittuminen tulee tarpeeseen, on syömisen ja löhöilyn vastapainona treeni erittäin tervetullutta.

Pipareiden leivonta on täällä vaihtunut suklaa- ja kakkutehtailuksi, eli nälässä ei meidän tarvitse jouluna olla täällä :D Vielä tänään viimeiset koristeet paikoilleen, sytytän illalla kynttilät ja nautin kenties lasin punaviiniä...tämän joulun teemana on ihan hetkessä eläminen, pienistä asioista nautiminen rakkaiden ihmisten kanssa!


5 kommenttia:

 1. Ai että tuota rocky roadia <3 unohtu varmaan kaikki muu mitä kirjoitit ;D

  VastaaPoista
 2. Voi apua, miten herkulliselta tuo suklaa näyttää! :)

  Olisiko mahdollista saada ohjetta? :)

  VastaaPoista
 3. Toi Rocky- Road on ihan törkeän hyvää, kiitos <3

  VastaaPoista
 4. Suklaan ohje kaikessa yksinkertaisuudessaan on seuraava:

  -kasa hyvää valkosuklaata ( ei mitään leivontasuklaata )
  -karpaloita
  -kovia toffeekarkkeja murskattuna
  -suolattuja cashew-pähkinöitä rouhittuna
  -murskattuja joulupipareita

  Sulata suklaa. (itse sulatan aina varovasti mikrossa, en jaksa virittää vesihaudetta)

  Kaada sula suklaa suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Vuoan pohjalle voi laittaa leivinpaperin, niin on helpompi irroittaa valmis suklaa vuoasta.

  Kippaa perään suklaan täytteitä, sekoita varovasti niin saat sattumat tasaisesti massaan. Ripottele osa pinnalle.

  Pistä vuoka muutamaksi tunniksi pakkaseen. Jäädyttyään irroitasuklaa vuoasta, ja pilko vielä jäisenä.

  -Karpaloita olisin voinut laittaa rohkeammin. Valkosuklaa ja toffee niin makeita, että kaipaa selkeästi kontrasteja karpalon kirpeydestä ja suolaisista pähkinöistä. Mutta hyväähän tuo silti on noinkin, eikä kyllä mitään kevyttä :D Minähän rakastan suklaata, ja näin jouluna energiapitoisuuden vahtiminen todellakin unohdetaan meillä :))

  VastaaPoista
 5. Siis mitä? Mä vasta luin jonkun tutkimuksen jostain (ei nyt just heti tuu mieleen mistä), et joulunajan herkuissa ei ole kaloreita. Että ei muuta kuin rockkarit ääntä kohti.

  VastaaPoista