maanantai 27. toukokuuta 2013

Treenikiri

Tämä blogger saa minut tällä hetkellä ihan raivon partaalle, tällä hetkellä en voi julkaista kaikkia kommentteja, enkä ainakaan vastata niihin...en anonyyminä, enkä google-tilin kautta :/ Hermot menee, eikä ymmärrys riitä kyllä tuon korjaamiseen...syvääkin syvempi huokaus. Eli älkää ihmetelkö julkaisemattomia kommentteja, tai vastausten viivästymistä -> teen parhaani kyllä :))

Mutta, tietokoneen kanssa tappelun lomassa on onneksi ehditty treenatakin. Muutama tuplatreenipäiväkin mahtui viime viikolle, mikä piristi mieltä taas kummasti :) Nyt on yritettävä saada intenssivinen treenijakso tähän väliin, kiriä takaisin kiireiden vuoksi "menetettyä" treeniaikaa. Vaikka ihan hyviä treenejä on ollut toki tässä kevään mittaan, niin täytyy sanoa, että kovempaakin olisi voinut treenata, tehokkaammin olisi voinut käyttää kevään. Tosin elämässä kun on muutakin, niin kompromisseja on tehtävä :))

Viikon napakin päivä oli takareisipäivä; aamupäivällä kavin tekemässä treenin raskaammilla painoilla, toistomäärät 8-10. Ohjelmassa sumoprässiä, reidenkoukistuksia istuen ja maaten, box-kyykkyä ja suorin jaloin maastavaetoa...ihan hyvän tuntuman sai ihan noin perusjumpalla :)

Iltapäivällä viimeistelin takareittä / pakaraa nyt pidemmillä sarjoilla, toistot 12-15, super- ja triplasarjoja. Liikkeinä mm. koukistuksia jälleen eri kulmilla, taljakyykkyä, yhden jalan sjmv, reidenloitonnusta, pakarapotkuja, yhden jalan prässiä ja ponnistushyppyjä leveästä syväkyykystä. Treenin lopussa takareisi oli jo sen verran hapoilla, että pyrki tarraamaan kramppiin supistusten aikana, mutta reippaana tyttönä painoin menemään. Ilta ja seuraava yö olivatkin sitten mielenkiintoisia, kun takareidet nappasivat kramppiin koko ajan pienimmästäkin koukistuksesta :D Eivät ole ennen noin ottaneet itseensä koskaan kyllä...

Pitää panostaa tosiaan tuohon lihashuoltoon ja neste- ja mineraalitasapainoon paremmin. Pienet krampit ovat vaivanneet nyt muutaman kerran aiemminkin muissa lihaksissa, mikä on minulle aivan uusi ilmiö...päivät ovat helposti niin kiireisiä, että tulee juotua välillä epäsäännöllisesti, ja kun syö siellä missä ehtii, sitä mitä ehtii, suolan saantikin on epätasaisinta aikoihin.

Tällä hetkellä treenityylini on muuttunut entistä enemmän supistavaksi ja hermottavaksi. Suhteellisen puhtaasti ja ajatuksella olen treenannut tosin aiemminkin, mutta viimeisen puolen vuoden aikana on jotenkin saanut aivan uudenlaisen yhteyden mielen ja lihaksen välille. Vastus on pienentynyt joissain liikkeissä, mutta tuntuma ja paine puolestaan kasvaneet. Tuo keskitetympi paine ja voimakkaampi supistus toki lisää tuota lihaksen riskiä uupua kramppiin asti, joten joutuu tunnustelemaan joissain liikkeissä kuinka pitkälle paineen voi viedä.

Treeni on tällä hetkellä kuitenkin todella mielekästä, juuri hyvän keskittymisen ja tuntuman vuoksi :) Tällä hetkellä priorisoin tosiaan olkapäitä, selkää, takareittä ja pakaraa. Jotkin muut lihasryhmät saavat osakseen vain muutamia ylläpitäviä työsarjoja viikossa. Kehon muokkaaminen on kyllä mielenkiintoinen ja haastava projekti, tässä oppii koko ajan uutta, ja vaatii itseltään ja fysiikaltaan koko ajan enemmän :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti