maanantai 9. joulukuuta 2013

Dieetille jälleen...

Se on taas SE aika vuodesta, eli tässä tapauksessa dieetti...dieetin alkua en tälläkään kerralla erityisemmin odottanut, mutta väistämättömästihän se on edessä. Ensimmäisenä kilpailukautena vielä jaksoi porskuttaa tietynlaisessa alkuinnostuksessa. Dieetti oli prosessina jännittävä, ei tiennut kuinka keho käyttäytyisi, minkälainen fysiikka jäisi jäljelle. Silloin ei kyseenalaistanut asioita, eteni vain suoraviivaisesti dieetin ehdoilla...

Ensimmäisen dieetin jälkeen keho oli sen verran väsynyt, että lähtö seuraavalle kisakaudelle hirvitti. Sai tosissaan tehä töitä kisapäätöksen kanssa. Itse dieetti oli fyysisesti todella kevyt edelliseen verrattuna, asennekkin oli itsellä pehmeämpi, mentiin päivä kerrallaan...tein asiat yhä pedantisti, totta kai, mutta samaan aikaan suhtauduin etäisemmin prosessiin ja pidin mahdollisuutena koko ajan, että en nouse lavalle jos ei lopuksi siltä tunnu. Dieettissä raskainta oli arki ja dieettiin liittyvät rutiinit. Nyt kun ei enää jännittänyt itse käytännön dieettiä, se oli jo tuttua, niin välillä turhautui ihan siihen, että kaikki kuitenkin pyörii dieetillä aina loppupelissä kilpailemisen ehdoilla, impulssiivisuus jää vähiin... Onneksi malttoi kuitenkin porskuttaa eteenpäin, tuloksena Suomen Mestaruus ja keho joka toimi dieetin jälkeen kuin kone, ihan eri tavalla kuin ensimmäisen dieetin jälkeen!

Dieetti siis pikemminkin tasapainoitti ja buustasi aineenvaihduntaani, lähes entiselle tasolle ja kroppa tuntui taas omalta! Se oli viime kauden paras anti! Niimpä tämän dieetin aloittaminen oli henkisesti helpompaa, keho oli palautunut, mielikuvat dieettaamisesta positiivisempia...Voi olla, että tämä dieetti toimii taas eri tavalla, keho ei ole kone, sitä ei voi täysin hallita, mutta luotto aineenvaihduntaan ja fysiikkaan on parempi. Jälleen etenen rauhassa, edelleen en halua kilpailla jos en ole kehittynyt, mutta haluan taas haastaa tseäni ja dieetin avulla seurata fysiikkani kehitystä. Aika näyttää jälleen, mitä tuolta kuoriutuu esiin!

Dieetillä otan itsestäni poikkeuksellisesti senttimittoja, osana dieetin seurantaa. Lähtöpaino nyt sama kuin viime dieetille. Keho rasvattomampi ja lihasmassaa näyttäisi tulleen. Verrattuna edellisiin mittoihin samassa painossa vyötärö on 4cm kapeampi, rinnan alta olen 6cm leveämpi jne. eli mittojen mukaan suunta oikea, mikä totta kai piristi mieltä :)) Tavoitepaino n.+10kg kevyempi nykyistä, aika näyttää mihin paino sitten lopulta jää...


3 kommenttia:

 1. Sä oot jo nyt upea! Dieetin edetessä susta tulee varmasti mahtava :)
  -päivi-

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä dieetille Johanna! :)

  VastaaPoista
 3. Päivi: Kiitos vain luotosta :D Katsellaan mitä tästä jää jälkelle ja kuinka dieetti etenee :) Kovasti tsemppiä myös sinne kohti kevättä!

  Anonyymi: Oikein paljon kiitoksia!!

  VastaaPoista