maanantai 1. lokakuuta 2012

Kuulumisia

Kiirettä pitää tällä hetkellä, ihan hyvällä tavalla tosin :)
PM kisat päätimme molemmat jättää väliin, teimme päätöksen jo aika pian SM kilpailujen jälkeen.
Nyt vain aikataulullisesti meni niin monta asiaa päällekkäin, että kilpailuihin valmistautuminen olisi ollut aivan mahdotonta...Kyllä tuota päätöstä tuli pohdittua monelta kantilta, mietin millä tavalla olisin saanut kaiken tämän muun elämän keskelle sovitettua onnistuneen kisadieetin, mutta realiteetit oli kuitenkin kohdattava tässäkin asiassa ja ilmoitimme jäävämme kilpailuista pois.

Nyt kun on muutama viikko kohellettu tässä, järjestelty elämää uuteen uskoon monella tavalla, samalla kiireen keskelle yritetty sovittaa edes normitreenaus ja jotenkuten säännöllinen syöminen, on tullut moneen kertaan huokaistua helpotuksesta, ettei ottanut tähän kaiken päälle vielä tuota PM projektia. Olisi ollut kaikinpuolin epäkunnioittavaa lähteä kilpailuihin puolivillaisella panostuksella, ja itseäni olisi kyllä syönyt tieto, että ei todellakaan olisi tehnyt parastaan valmistautuessaan kilpailuihin...
Eli nyt tsempataan täydellä sydämellä muita kilpailijoita, ja toivotaan onnea ja menestystä kaikille arvokisoihin lähtijöille :))

Meillä Sampon kanssa on nyt edessä muutto Lahteen :)) Kuumeinen asunnon hankinta on käynnissä, ajellaan edestakaisin välillä Tampere-Lahti-Kouvola...minulla alkavat pian työt tuollapäin, ja sitä ennen olisi mukava saada muutto pois alta...Vapaa-aika alkaa olla kohta muutenkin kortilla, kun päätyön lisäksi on tarkoitus jatkaa myös opiskeluja, käynnistää laajemmin oma valmennuspalvelumme jne...Kiire ei kuitenkaan tunnu raskaalta, päinvastoin. On ihanan energinen ja latautunut olo, kun saa viedä eteenpäin mieluisia ja motivoivia projekteja :)

Tällä hetkellä olen treenannut edelleen lähes päivittäin punttitreenin, lisäksi aerobisia ehtimisen mukaan. Treenaaminen on toki rennompaa monella tavalla, nyt kun ei ole enää dieetillä. Voi ehtiessään tehdä useamman treenin päivässä, ja jos on kiire ja tulee välipäivä, ei se maata kaada tällä hetkellä.

Tänä vuonna olo ei todellakaan ollut uupunut fyysisesti dieetin jälkeen, koska treenejä kevennettiin niin paljon kisojen alla ja sain syödä todella mukavia määriä, joten en kokenut tarpeelliseksi mitenkään erityisesti palautella kroppaa. Ensimmäisen viikon pumppailin kevyesti kroppaa hereille, sitten ihan normaalisti pökköä pesään ja koviin treeneihin :)

Koska olen syönyt nyt varsin riittävästi, treenasin hetken isommilla painoilla, lyhyemmillä sarjoilla. Ihan hyvältä tuntui, vaikka itselläni runsaammat hiilihydraattimäärät aina energisyyden sijaan tuovat treeniin tietynlaisen "tukkoisuuden" ja raskauden tunteen...on ollut mukava treenata fiilispohjalta, muuttaen suunnitelmia lennosta treenin sisällä jos siltä tuntuu.

Edelleen on tarkoitus edetä suurinpiirtein aiemman treenijaon mukaan, vain hieman muuttaen painotuksia fysiikan heikoimpien kohtien priorisoimiseksi. Pidän aiemmasta rytmityksestä ja käyttämistäni erikoistekniikoista, ja jos se tuntuu mukavalle, motivoivalle ja vielä toistaiseksi toimivalle, niin miksi väkisin yrittää rikkoa toimivaa kaavaa?

Ruoka on maistunut hyvin kilpailujen jälkeen :)) Tosin, vaikka olen herkutellut reippaasti, niin mopo ei ole onneksi karannut käsistä sillä lailla kuin edellisenä vuonna. Keho ei ole ollut nyt rasittuneen tai tyhjän oloinen, eikä siksi vaadi sisäänsä sellaisella vimmalla energiaa kuin viimeeksi. Vertailukohtana esim. se, että viime vuonna sain viikossa kevyen 10kg pöhön kerättyä, nyt paino 4kg kisapainoa ylempi, vaikka on mupellettu välillä estottomasti herkkujakin :) Välissä malttaa nyt syödä ihan perus terveellistä bodyruokaakin, joten olen onnistunut pitämään tasapainon ihan tyydyttävällä tavalla nyt.
Mikäli olisin enemmän kotona ja rutiineissa, tulisi varmasti syötyä vielä puhtaammin ihan helposti. Nyt jatkuva kiire, reissaaminen ja rutiineista poikkeaminen saa syömisetkin sekaisin...

Mutta, henkisestikin voin paremmin, ja olen enemmän sinut kehon muutosten kanssa. Ei ole realistista ajatella, että pyrkisin ylläpitämään kisakuntoa jatkuvasti, normaali kehon täyttyminen ja jopa pieni pehmeneminen on sallitavaa ja jopa toivottavaa kehon hormonitoimintojen ja tulevan kehityksen kannalta...vaikka kyllä muutaman kerran syötyäni itseni ähkyyn, olen miettinyt, että ne viimeiset suupalat olisi ollut syytä jättää väliin :D

Eli vaikka päivitykset ovat olleet harvassa, ei täällä ole ehditty makailemaan paikallaan, päinvastoin :)) No, eiköhän tämä tästä asetu, kun saa kaikki tulevat isot elämänmuutokset pois alta...


Kuvaaja: Teemu Leppänen


2 kommenttia:

 1. Hei! Ensimmäistä kertaa lueskelin blogiasi ja todella kiva huomata, että samanlaisten kysymysten äärellä painiskelee muutkin kuin itse:). Sinun kehitys on ollut valtavaa, olen seurannut sitä tulokkaista asti ja tottahan toisen menestys kannustaa myös itseä "rämpimään" eteenpäin.
  Nauttikaa nyt kisailun ulkopuolisesta "arkikiireestä" ja onnea koko teidän huushollille!!
  Sanna

  VastaaPoista
 2. Heippa Sanna!
  Kiitos tuhannesti mieltä lämmittävästä palautteesta :)) Mukava, jos näistä teksteistä löytyy motivaatiota ja toimivia näkökulmia muillekkin.

  Nautitaan arjesta kyllä, vaikka onkin ihan järjetön kiire nyt kun arkea järjestellään uusiksi, on tämä kuitenkin palkitsevaa kun yhdessä pyritään kohti uusia haasteita!

  Todella paljon tsemppiä ja onnistumisen elämyksiä myös sinulle tähän syksyyn! :))

  VastaaPoista