sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Jyväskylä Body & Fitness

Ei niin väsynyt, mutta sitäkin onnellisempi...tuo on fiilis tällä hetkellä :)
Jyväskylästä siis tuomisina noviisien BF pitkän sarjan ykkössija...etukäteen en ollut edes uskaltanut ajatella mahdollisia sijoja, lähinnä toivoin, että selviäisin kunnialla ja että kunto olisi oman mittapuun mukaan hyvä...

Nyt olo onkin todella huojentunut, itselle asettamat paineet ovat poissa, tulokasluokka oli alunperin ainoa tavoite, kun se meni noin hyvin niin matka jatkuu kohti Oulua ensi viikonloppuna :) Tunnelma Ouluun valmistautumisessa onkin aivan toinen, nyt kaikki tuleva on vain uusia kokemuksia ja mahdollisuuksia parantaa kokonaisuutta ilman ylimääräistä jännitettä. Sain paljon hyvää rakentavaa palautetta tuomaristolta kisan jälkeen, ja niiden pohjalta painetaankin töitä tuleva viikko täysillä pyrkien parantamaan heikkoja osa-alueita. Tavoitteena on totta kai esittää parempi suoritus kuin mitä Jyväskylässä, toivottavasti siinä onnistuen :)


Värinä käytin Jan Tanaa. Alunperin oli tarkoitus levittää kaksi kerrosta väriä vasta kisapäivänä, mutta koska sain aiemmin Jan Tanan kosteusvoiteesta vahvan allergisen reaktion, saimmekin ohjeet levittää ensimmäisen kerroksen väriä jo perjantai-iltana, jotta olisi jäänyt aikaa vaihtaa väriä, mikäli iho olisi reagoinut. Onneksi mitään reaktiota ei kuitenkaan tullut, toinen kerros väriä vielä lauantai-aamuna ja se olikin siinä. Väristä tuli kahdella kerroksella aika tummahko, mutta itse pidin tummasta sävystä kyllä.
Aamukilpailusta minulla ei ole oikeastaan mitään muistikuvaa. Takahuoneessa olin vielä epäilyttävän rento, muut kilpailijat olivat todella mukavia ja ilmapiiri leppoisa. Lavalle mentäessä iski kuitenkin totaalinen paniikki, lihakset tärisivät holtittomasti (tai tuntui siltä, ei kuulemma ollut juuri näkynyt ulospäin), sydän hakkasi tuhatta ja sataa...jotenkin olen kuitenkin selvinnyt siitä, onneksi asentoja oli harjoiteltu niin paljon, että ne jopa tuossa mielentilassa sai kaivettua jotenkuten esiin :DMinä ja Carita Riiheläinen.


Minä (taas) ja Annika Kivelä :)

Loppukilpailussa olikin vuorossa T-kävely...sekin meni jokseenkin usvassa, nyt sentään joitain sekuntteja pystyi jo rentoutumaankin...Oli ihan uskomatonta kun minut sitten kuulutettiin ykkössijalle, palkintojenjako on ainut selkeä hetki koko kilpailussa. Tuntui uskomattoman hienolle koko pitkän ja henkisesti raskaan prosessin jälkeen saada vahvistus sille, että on potentiaalia tässä lajissa. Treenaaminen on asia jota rakastan, josta nautin ja se että voisi olla hyvä sellaisessa josta nauttii suunnattomasti muutenkin on todella merkityksellinen asia. Etukäteen jännitin, jos rakenteeni esimerkiksi ei ole lajin vaatima, se olisi ollut asia jota ei olisi voinut työstää.

Kuva; Mike Siren www.pakkotoisto.com

Kuva; Mike Siren www.pakkotoisto.com

Kuva; Mike Siren www.pakkotoisto.com

Kuva; Olli Suominen

Kuva; Olli Suominen

Kuva; Olli Suominen

Kuva; Olli Suominen

Kuva; Olli Suominen

Kuva; Olli Suominen


Valmentajallani Teemu Elorannalla oli kilpailuissa myös toinen valmennettava, CBB:ssä kilpaillut Sami Pätäri, joka myös voitti luokkansa, onnittelut Samille! Tunnelma olikin katossa kotimatkalla, kisareissu ei olisi juuri paremmin voinut mennä :))Kuva; Stephen LeeLauantai-illan sainkin syödä aivan vapaasti (ja otin siitä kyllä tehokkaasti kaiken irti), tänään paluu normaalirytmiin...nyt taas tyhjennellään viikko, treenataan alkuviikko napakammin, loppua kohti kevennetään. Asentoja ja esiintymistä edelleen työstettävä joka päivä. Paljon on asioita, joita minun pitää parantaa, mutta motivaatio on kohdallaan ja seuraavasta viikosta tuleekin varmasti ihan huippumukava! Pidin tyhjennysviikosta viimeeksikin, se oli dieetin parasta aikaa ja nyt taas sama hässäkkä edessä. Jännä nähdä, miten kroppa reagoi tähän näin nopeaan uuteen kisaan, mutta tuosta en stressaa, pikemminkin on mielenkiintoista seurata kuinka keho reagoi kaikkeen...


Loppuun kiitokset niille, joiden ansiosta kisadebyytti oli edes mahdollinen. En tosiaan yksin, omalla osaamisella olisi koskaan lähtenytkään kokeilemaan kisakunnon saavuttamista. Koko tämä prosessi on ollut monen tekijän summa, matkalla muutamia merkityksellisiä ihmisiä joiden panos on ollut korvaamaton.


Tärkein tekijä on ollut ammattitaitoinen ja omistautunut valmentaja. Kiitos Teemulle! On ollut hienoa kun on voinut koko ajan luottaa täysin toisen tietotaitoon, dieetti oli fyysisesti todella helppo, olen lisäksi Teemun valmennuksen aikana saanut fysiikkaani muutettua vuoden aikana hämmästyttävän paljon. Tässä näkyy sen merkitys, kun joku todella osaa limittää oikeanlaisen treenin ja ravinnon. Olen etuoikeutettu ja ylpeä saadessani työskennellä tässä Teamissa!
Kiitos myös huippuhuoltajalle, Huhtalan Nooralle! Itse kisapäivä oli minulle helppo, Nooralla on niin hyvin homma hanskassa, että pääsin itse ottamaan valmistautumisen suorastaan rikollisen rennosti...olit kullanarvoinen Noora <3

Samuli Koutajoelle; kiitokset henkisestä tuesta, ystävyydestä, myötäelämisestä ja huipputreeneistä!

Laura Toloselle; kiitokset rohkaisusta, avusta niin käytännön valmistautumisen suhteen kuin mentaalipuolella! Olen iloinen siitä, että olen saanut tutustua sinuun!

Sirpa Lauttaanaholle; kiitos asento- ja esiintymistreeneistä! Korvaamaton apu juuri tuossa osa-alueessa joka minulla heikoin lenkki :)

Biancanevelle; kiitos todella hyvästä palvelusta, kauniista bikineistä, kengistä, väreistä. Helpottaa huomattavasti kun saa kaiken tarvitsemansa yhdestä paikasta.

Leader; kiitos luottamuksesta ja kannustuksesta sekä ensiluokkaisista lisäravinteista! Laadukkaiden lisäravinteiden käyttö mahdollisti optimaalisen ravino-ohjelman. :)

Ja toietenkin olen kiitoksen velkaa kaikille rakkaille ystävilleni ja lähipiirilleni, jotka ovat jaksaneet kannustaa siitä huolimatta, että olen ollut hävettävän itsekeskeinen ystävä viime ajat :)) Ja tottakai suuri kiitos Sampolle, on ollut helppo dieetata kun toinen vieressä ymmärtää tasan mitä tämä laji on ja kannustaa ylittämään rajojani...

14 kommenttia:

 1. Onnea! Näytät kyllä todella upealle, niin näyttävä pakkaus :)

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno päätös debyyttikisaan, ei ois voinu paremmin mennä! :)

  Onnea vielä ja mielenkiinnosta kysyn mitä kaikkea herkuttelit lauantaiilalla? :P

  Täälä alkoi tänään tyhjennys/tankkausviikko ja mielenkiinnolla odotan et miten tää 7 vuoden sorvaustalkoot täyttyy lauantaihi mennessä :)

  Mut hei Oulussa NÄHDÄÄN! :)
  -Sampe-

  VastaaPoista
 3. Olit kyllä upean näkönen! Olkapääosasto on mahtava :) Tsemppiä Ouluun!

  VastaaPoista
 4. Hurjan paljon onnea! Arvasin, että menestyt ja tulet vielä menestymään paremmin kuin hyvin BF:ssä. Sulla on kaikki mitä tarvitaan linjakkaaseen ja näyttävään BF-pakettiin :) Meinaatko vielä Oulun jälkeen kisata Lappeenrannassakin?

  Sä olit kyllä sarjassas selkeä voittaja ja uskon, että tulet olemaan kova tekijä myös SM:ssä! Tosi plajon tykkäsin myös sun sarjassa olleesta Kaisa Toikosta, jossa alkaa olla kyllä hyvää classic ainestakin.

  Tsemppiä vikoille viikoille. Niinhän sitä sanotaan, että kisaviimeistelyt ja itse kisa parantaa aina kuntoa seuraavaan kisaan eli Oulussa on odotettavissa vieläkin kovempi paketti! Jos tuosta nyt enää voi koventaa kun kunto on jo nyt todella kova ;)

  VastaaPoista
 5. Annemari; kiitos tuhannesti!

  Sampe; kehtaankohan kertoakkaan mitä kaikkea ehdin mässyttämään lauantaina :D kisojen jälkeen sain mätettyä mm.

  -Mephiksen Chicken Sandwitch-aterian (+kavereiden majoneesiannokset päälle)
  - Lakritsaa ja suklaata irtona isot pussit, reilusti siis...
  -3 Ben&Jerrys jäätelöä (niitä pienempiä rasioita)
  -1 suklaalevy
  -300g kouvolan lakritsaa
  -pieni pussi sipsejä
  -lisäksi kaikkea sekalaista pientä, alkupaloja Memphiksessä, Hesen paprikamajoneesia muutama pussi, riisikakkuja mansikkahillolla ja ananaksella...

  Kaikki sujahti elimistöön jotnkin kivuttomasti,tarpeeseen meni, paino ei noussut juurikaan, eikä kroppa kerännyt nesteitä. Su oli paineisen täysi ja siisti kunto :)

  Mutta sinulle vielä paljon hyvää mieltä tälle viimeiselle viikolle, todella hienolta näyttää kuntosi kyllä! Tosi mukava nähdä Oulussa!!

  VastaaPoista
 6. Jonna; kiitos! En ole vielä päättänyt jatkanko Lappeenrantaan, kisa kerrallaan. Nyt otan rennommin, en aseta itselleni liikoja paineita vaan pyrin nauttimaan tekemisestä :) Loppukausi mennään kropan mukaan, onhan tämä mielenkiintoista seurata, miten näin pitkä dieetti ja kilpailut näkyvät fysiikassa...

  Kaisalla on kyllä ihan mielettömän lihaksikas fysiikka, Kaisa oli etukäteen oma suosikkini sarjassa :)

  Toivon, että kunto olisi parempi Oulussa, ainakin olo nyt täydempi ja napakampi, ja toki kun stressaa vähemmän saattaisi se näkyä positiivisesti myös kunnossa...

  VastaaPoista
 7. Moikka Johanna! Oon seurannu sun blogia jo pidemmän aikaa, mutta koskaan aikasemmin en ole saanut aikaiseksi kommentoida. Nyt on korkea aika korjata asia :-D Ihailen sun tahdonvoimaa, päämäärätietoisuutta ja sitä kaikkea positiivisuutta mitä olet tämän blogin välityksellä antanut ainakin mulle. Itsestäni ei koskaan olisi tuohon lajiin, vaikka niin kovin ihannoinkin teitä bf:n edustajia. Tuhannesti onnea huikeasta kisadebyytistä, voitto meni ihan oikeaan osoitteeseen! Ja hurjasti tsemppiä jatkoon, täällä peukutetaan sun puolesta ihan kympillä!! :)

  -Heidi

  VastaaPoista
 8. Heh, tietenkin kehtaat kertoa! ..Pitäähän munki jostain haaveilla, oikee kiusata itteäni, on mitä odottaa :P
  Noniin, oikee herkkusuu olet ollut, se on oikein ja varsinkin ansainnu tuon pystin jälkeen!

  Mä kerron kans sit mitä tuli laitettua suuhun kisojen jälkeen, se ei ole kaunista kuultavaa! :D

  ..Jatketaan ja mehän ei tsemppejä enää tarvita ;)

  VastaaPoista
 9. Paljon onnea Johanna! Näytit aivan upealta! Toivottavasti kisaat myös Lappeenrannassa ;)

  VastaaPoista
 10. onneksi olkoon johanna, ihan upea suoritus, näytit kertakaikkaan upealta.

  VastaaPoista
 11. Onnea Johanna! Niin kaunis paketti! Toivottavasti myös Lpr :)

  VastaaPoista
 12. Kiitos myös Jutta ja Minna :) Tavoite on kyllä kilpailla myös Lappeenrannassa. välissä Oulu. Katsotaan miten kroppa jaksaa tätä rumbaa, eli kisa kerrallaan :)) Hurjaltahan se tuntuu, että ylipäätänsä nousee samaan line uppiin niin kovien kilpailijijoiden rinnalle Lappeenrannassa...

  VastaaPoista
 13. Onnittelut vielä tätäkin kautta Johanna :). Aivan mieletön debyytti, kunto on rautaa ja fysiikka bodyfitnekseen mitä mahtavin. Lisäksi olet tosi sydämellisen tuntuinen ihminen. Toivotan Sinulle menestystä tulevaisuudessakin, jota ihan varmasti tulee. Tyttö Sinä olet TÄHTI :). Nyt vain tsemit Ouluun ja Lappeenrantaan ja tietty Expoon. Nähdään Expossa samoilla lauteilla :)

  T: Carita Riiheläinen

  VastaaPoista
 14. Carita: luin tuon viestisi Oulussa perjantai-iltana ja se sai minut kyyneliin kaiken jännittämisen ja tohinan keskellä...

  KIITOS, ihan kaikesta <3

  VastaaPoista